Kaçak avcılara geçit verilmiyor

Av sezonunun açılmasıyla birlikte kaçak avlanan, kurallara uymayan avcılara büyük cezalar kesilirken tüfeklerine el konuluyor.

Kaçak avcılara geçit verilmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu Bölgesi’ nde, 16 Ekim itibariyle Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Erzurum Bölge Müdürlüğü 16 ekiple av koruma ve kontrol faaliyetlerine başladı. Faaliyetler çerçevesinde 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen denetim faaliyetleri çerçevesinde bölgede 734 avcı denetlendi. Kara Avcılığı Kânunu ve Merkez Av Komisyon Kararlarına aykırı av yaptığı tespit edilen 33 kişi için toplamda 23 bin 540 lira idari yaptırım kararı ve yasalara aykırı avlanan 9 keklik ve 1 yaban tavşanı için 30 bin 560 liralık tazminat kararı düzenlenirken takoz takılı olmayan 2 av tüfeğine de el konuldu.

KAÇAK AVCILIK ÜCRETSİZ İHBAR HATTI BULUNUYOR

Konuyla ilgili olarak yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Kaçak avcılık kapsamında vatandaşımızın ihbarları önemsenerek Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğümüz, İl Şube Müdürlükleri, Jandarma ve Emniyet birimlerince sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme