Horasan'da süt üretimine proje desteği

Horasan Belediyesi'ne ait 'Süt Toplama ve İşleme Merkezi' projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Horasan'da süt üretimine proje desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Horasan Belediyesi’ne ait 'Süt Toplama ve İşleme Merkezi' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylandı. Projenin destek sözleşmesi, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Horasan Belediye Başkanı Hüseyin Sağlam arasında imzalandı. 

BÖLGEYE BUTİK MANDIRA KURULACAK 

Toplam bütçesi yaklaşık 2 milyon 630 bin TL olan ve 2 milyon 350 TL’si SOGEP kapsamında finanse edilecek projeyle, Horasan Belediyesi’ne ait olan atıl durumdaki 500 m2 tesiste inşaat işleri tamamlanacak. Ardından bölgede çiğ süt toplama ve işleme faaliyetlerinin yapılabilmesi amacıyla butik mandıra kurulacak.  

Kurulacak olan tesiste bir gıda mühendisi, iki süt toplama görevlisi ve yedi üretim işçisi olmak üzere ilk etapta 10 kişi istihdam edilecek. Tüm bunlarla birlikte tarım, hayvancılık sektörlerine yapılacak stratejik yatırım ile ilçede ki ticaret ve sanayi sektörleri gelişimi de tetiklenecek. Böylece ilçenin en önemli sorunlarından biri olan göç problemine çözüm sağlanacak ve kişi başına düşen gelir artırılarak. 

Bakmadan Geçme