'Erzurum'da kadınlar özgür' değil sözlerine Rektör'den yanıt geldi

Doktor Demet Say Kömeç'in, 'Erzurum'da kadınlar özgür değil.' sözlerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı yanıt verdi.

'Erzurum'da kadınlar özgür' değil sözlerine Rektör'den yanıt geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’da bir özel hastanede doktorluk görevini yürüten Op. Dr. Demet Say Kömeç, evvelki akşam bir televizyon programında Erzurum’da kadınların özgür olmadığını söyledi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kömeç’in ifadelerini, ‘talihsiz’ olarak niteledi.

“ERZURUM HALKINI ZAN ALTINDA BIRAKIYOR”

Çomaklı, “Tıp doktoru olarak görev yapan ve aynı zamanda bir iş kadını olan Demet Say Kömeç hanımefendinin bir televizyon programında Erzurum'da kadınların şansız olduğu ve istediklerini yapamadıklarına dair ifadeleri kadınıyla erkeğiyle tüm Erzurum halkını zan altında bırakan talihsiz bir açıklamadır.” dedi.

“ÖNYARGIlı AÇIKLAMALAR”

Çomaklı konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehrin sosyo-ekonomik, kültürel ve siyasal yapısının her aşamasında önemli bir rol oynayan kadınların özgürlüğü hiçbir zaman kısıtlanmamış, ötelenmemiş aksine Erzurum halkının kadına verdiği değerle bu şehir, kadınlar için yaşanılabilir ve özgür bir ortam haline dönüşmüştür.

Üniversitemizin köklü tarihi boyunca ülkemizin dört bir yanından gelen binlerce kız çocuğumuz kampüsümüzde ve şehrimizde güvenle, Erzurum halkının dostluğunu hissederek eğitimlerini tamamlayıp, yurdun dört bir yanında görevlerini ifa etmektedir. Nitekim bu yıl örgün öğretimde 45 binden fazla kız öğrencimiz Üniversitemizde eğitim almakta, şehrimizde özgürce ve güvenle istedikleri yere gidebilmektedir.

Bunun dışında üniversitemizde kadın akademisyenlerimizin sayısı, başarıları ve bilim dünyasına katkıları Türkiye ortalamasının üstündedir. Üstelik bu şehirde birçok başarılı gazeteci, girişimci, yönetici kadından da bahsetmek mümkündür. Tüm bu veriler dikkate alınıp, önyargısız biçimde değerlendirildiğinde gerek öğrenci, gerek çalışan ve gerekse çalışmayan kadınlar için Erzurum'un iddia edildiği gibi zor, özgürlüklerinin kısıtlandığı bir şehir değil, fırsat şehri olduğu anlaşılacaktır.

Nitekim Dr. Demet Hanım 30 yıldır yaşadığı Erzurum'da hem kamuda hem de ticaret hayatında başarılı bir kadın olarak adından söz ettirmektedir. Bir kadın olarak Erzurum'da yakaladığı bu başarı öyküsü ile söyledikleri birbiriyle çelişmektedir. Bu çelişkinin bir televizyon programında, sırf eleştiri yapmış olmak adına talihsiz ifadelerle dışa vurumu Erzurum halkını derinden üzmüştür. Erzurum halkının, önyargılarla Erzurum'un itibarını sarsmaya yönelik girişimlere artık tahammülü yoktur. Dr. Demet Say Kömeç Hanım'a kariyer öyküsünde çok önemli bir yeri olan Erzurum ve Erzurum halkına özür borçlu olduğu hatırlatır, bu durumu kamuoyunun takdirine sunarım.”

Bakmadan Geçme