Erzurum'da ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'' toplantısı

Erzurum'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı'' faaliyet toplantısı gerçekleştirildi.

Erzurum'da ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'' toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantı, Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün liderliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Şube Müdürü Şükran Gökdaş, kamu kurum ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının ana maddesi ise, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde kurumların yaptığı çalışmalardı

Vali Yardımcısı Düzgün, toplantı sırasında kurumların şiddete mücadele konusunda kurumlar arası koordinasyon içerisinde olması gerektiğini belirtti, toplantıya katılan kurum temsilcilerine konuyla ilgili hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

‘’ŞİDDETE SIFIR TOLERANS’’

ASH İl Müdürü Cemil İlbaş ise, “şiddete sıfır tolerans ilkesi” ile faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Şiddet uygulayanlara yönelik adımlar ile ilgili konuşan İlbaş, ‘’Şiddet konusunda olumlu dil kalıpları kullanılmalıdır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde, ilgili kurum kuruluşların görev ve sorumlulukları belirlenmiş olup ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda etkin hizmet sunulması hedeflenmiştir. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İl Eylem Planına destek veren tüm yönetici ve katılımcılarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Şube Müdürü Şükran Gökdaş toplantıda, kurum çalışmaları ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, hakkında bilgi verdi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Sosyolog Münteha Aydın ise kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planıyla ilgili konuştu.

Bakmadan Geçme