Erzurum'da hizmet yaşlıların evine gidiyor

Erzurum'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, yaşlı, bakıma muhtaç ve engellilerin evlerinde bakım ve temizlik ihtiyacını karşılayarak kalpleri ısıtıyor.

Erzurum'da hizmet yaşlıların evine gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Darülaceze Vakfı iş birliğinde yürütülen  ‘Yaşlılara Evde Bakım Projesi’ dahilinde ildeki 65 yaş üzeri engelli, yaşlı ile bakıma muhtaç vatandaşın evlerinde titizlikel bakım ve temizlik hizmetleri gerçekleştiriliyor. Kurum tarafından ev temizliği ve bakım ihtiyacı olduğu belirlenen 70 vatandaş için  görevlendirilen temizlik personeli, belirli aralıklarda bu bireyleri evlerinde ziyaret ediyor. Ekip üyeleri, sohbet edip dertlerini dinledikleri bireylerin evlerinde temizlik, tadilat ve yemek yapıp hayır dualarını alıyor.

"3 AYDA BİR MEMNUNİYET ANKETİ YAPILIYOR"

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Celal Bilen, projenin 2008 yılından bu yana yürütüldüğünü söyledi.

Projenin yılda 10 ay devam ettiğini belirten Bilen şöyle konuştu:

"70 aileye ziyaret yapılıyor ve evleri temizleniyor. Yaşlılara psikososyal destek verip onlarla sohbet ediyoruz. İhtiyacı neyse, tadilat, tamirat işlerini de yapıyoruz. Yaşlılarımıza profesyonel destek verdiğimizde rahatlıyor, mutlu oluyor ve moral buluyorlar. Yaşlılarımız projeden çok memnun. Sürekli personelimiz alanda olduğundan dolayı bu tip yaşlıları aileleri tespit ediyorlar. Bunun yanı sıra danışmanlık ile sosyologlarla ziyaret edip yaşlılarımıza destek olmaya çalışıyoruz. 3 ayda bir yaşlılar telefonla aranıyor ve anket yapılıyor. Anket sonucunda memnuniyet çok yüksek. Belki ailemizden, yakınlarımızdan böyle dua alamıyoruz."

 "ÇAYIMI BİLE ÖNÜME GETİRİYORLAR"

Evde bakım ve temizlik hizmeti alan 75 yaşındaki Behice Yeresaçan ise temizliğe gelen personelden çok memnun kaldığını belirtti.

Ekibin evini baştan aşağı temizlediğini söyleyen Yeresaçan,"Tadilat ve tamirat da yapıyorlar. Bir sonumuz yok. Allah herkesten razı olsun. Çok güzel hizmet veriyorlar. Temizliğe gelen personelle ana-evlat gibiyiz. Önceden param olursa ev temizliği yaptırıyordum, yoksa yaptıramıyordum. Şimdi sağ olsun çayımı bile önüme getiriyorlar. Çok mükemmel hizmet. Allah devletimize zeval vermesin. Müdürlüğümüze teşekkür ederim." diye konuştu.

“YALNIZLIĞIMIZ GİDİYOR”

Hizmet alan 84 yaşındaki Resul Kara ‘da yakın zamanda eşini kaybettiğini dile getirdi. Kara, "Evde çamaşırları ve perdelerimi bile temizlik personeli yıkıyor. Allah devlete zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza, bizlere böyle imkan ve hizmet sunduğu için teşekkür ederiz. Çocuklarım il dışında, buraya temizliğe gelenler çocuklarım gibi oldu. Hizmetimizi çok güzel karşılıyorlar. Personel eve geldiğinde mutlu oluyorum, yalnızlığımız gidiyor." dedi.

Temizlik personeli Meryem Açel ‘de zaman zaman evlerine gittikleri yaşlılarla sohbet ettiklerini belirtti.

“ONLARIN DUALARI BİZİ DE ÇOK MUTLU EDİYOR”

Açel, "Yaşlılarımızı memnun etmek için uğraşıyoruz. Bizleri görünce teyzeler çok mutlu oluyor, gözlerinin için gülüyor. Dua çok ediyorlar. Onları kırmadan, incitmeden elimizden geldiğince işlerini yapıyoruz. Onların duaları bizi de çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme