Erzurum'da havaalanına ulaşım çilesi

Erzurum, toplu taşımaya zamdan sonra şimdi de Havaalanı'na zorlu ulaşımıyla gündeme geldi.

Erzurum'da havaalanına ulaşım çilesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 hafta önce yapılan düzenlemeyle toplu taşımaya zam geldi. Yapılan zamla tam bilet 6, öğrenci biletlerinin fiyatları 4 TL’ye yükseltildi. Vatandaş zamma tepkisini, sosyal medyadan açtığı #ErzurumdaUlasımPahalı hashtagiyle gösterse de zamlar geri çekilmedi.

Erzurum toplu taşıma zamlarından sonra şimdi de Havaalanı’na zorlu ulaşımıyla gündeme geldi.

İSTANBUL’A GİTMEK HAVAALANI’NA GİTMEKTEN DAHA KISA SÜRÜYOR

Vatandaş Erzurum’da Havaalanı’na ya özel aracıyla, ya havayolu şirketlerinin servislerine ödeme yaparak ya da Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşmak zorunda.

Ancak vatandaş Büyükşehir Belediyesi’nin servis saatlerini, uçak saatinden en az iki saat önce Havaalanı’na gitmek zorunda kaldıkları için eleştiriyor. Servis saatlerinde yapılan planlamaya göre vatandaş, herhangi bir uçuş için en az iki saat önce servise binmek zorunda kalıyor. Servislerin duraklarına ulaşım göz önünde bulundurulduğunda, vatandaş uçağa binmek için evinden en az 2 buçuk saat önce ayrılmak durumunda kalıyor. Bu da, vakit kaybına neden oluyor. Bir kişi Erzurum’dan İstanbul’a aktarmasız uçuş gerçekleştirdiğinde 1 saat 45 dakika havada kalıyor. Ancak havaalanına ulaşım için harcadığı vakit, İstanbul’a ulaşmak için uçakta geçirdiği süreyi de aşıyor.

SABAH UÇUŞLARI BÜYÜK SORUN

Özellikle sabah uçuşları vatandaş için büyük bir sorun teşkil ediyor. Erzurum Havaalanı’ndan en erken uçuş saati ortalama 08.50 sularında. Vatandaş 08.50’de Havaalanına ulaşmak için 06.50’deki servise yetişmek durumunda kalıyor. Servis kalkış güzergahına uzakta bir yerde oturuyorsa bu durum daha büyük bir sorun haline geliyor. Çünkü bu saatten önce toplu taşıma araçları bazı noktalardan hareket etmiyor.

Bakmadan Geçme