Erzurum'da bir eğitimci darp edildiği iddiası!

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde yer alan bir okulda görev yapan müdür yardımcısının, bir öğrenci yakını tarafından darp edildiği iddia edildi.

Erzurum'da bir eğitimci darp edildiği iddiası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Eğitim-Sen Erzurum-1 Nolu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, Yıldızkent Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yakup Terzioğlu'nun, öğrenci yakını tarafından saldırıya uğradığı iddiasıyla okul önünde yaptığı basın açıklamasında bulundu. Gürsoy,  hemen her gün eğitim çalışanlarına yönelik şiddet haberleri aldıklarını ve kentte son 3 ay içerisinde öğretmenlere yönelik 3 saldırının meydana geldiğini söyledi.

Son olayda ise öğrencinin durumunu paylaşmak üzere Yıldızkent Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'ne çağrılan öğrenci yakının, müdür yardımcısı Terzioğlu'na saldırdığını ileri süren Gürsoy, şöyle konuştu:

"Eğitim çalışanlarına şiddet haberlerinin sonu gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde Palandöken Kayakyolu Ortaokulu'nda saldırıya maruz kalan öğretmenlerimizden sonra yine Palandöken Osmangazi Ortaokulu Müdürü öğrenci velisi tarafından okulda bıçakla yaralanmıştır. Yine onlarca öğretmenimiz, eğitim çalışanımız her yıl öğrencileri ya da veliler tarafından fiziksel, sözlü, psikolojik şiddete uğruyor. Eğitimcileri koruması gerekenler sustukça saldırılar artmakta, susmaya devam ettikçe de şiddet ve yaralamaların sonu gelmeyecektir. Yapılan son saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu ve benzeri saldırıların cezasız kalmaması adına tüm hukuki ve idari girişimler tarafımızca desteklenecektir."

Öte yandan olayla ilgili okulda yaşanan arbede anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bakmadan Geçme