Erzurum'un karnavas bezi marka haline geliyor

 Erzurum'un asırlık kültürel mirası karnavas bezi, (KUDAKA) ile Olur Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi iş birliğiyle marka haline gelecek.

Erzurum'un  karnavas bezi marka haline geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında desteklenen, Olur Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi tarafından yürütülecek olan 'Geçmişin Motifleri Tezgahlarda Dilleniyor' projesine ilişkin destek sözleşmesi imzalandı.

Ajansta gerçekleştirilen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Olur Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Funda Aslan, Başkan Yardımcısı Tülay Yıldız ile projeden sorumlu ajans uzmanları katılım gösterdi. Projeyle kapsamında  bölgede yaklaşık 250 yıldır dokunan çok köklü bir kültürel geçmişe sahip karnavas bezini yeniden gün yüzüne çıkarmak, kent için büyük önem taşıyan bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarmak ve etkin bir şekilde tanıtarak bölge ekonomisine katma değer sağlamak hedefleniyor.

Bu sayede hem Olur ilçesinde iş gücü piyasası dışında kalmış bölge kadınlarına mesleki eğitimler verilerek yöresel el sanatlarının öğrenilmesi sağlanıp kadın istihdamının arttırılması, hem de dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı sağlanarak bölgede girişimci kadınlar desteklenip kadınların kooperatifleşmesine öncülük edilmesi amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme