Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi: "TURKOVAC olanlarda yan etkiyle karşılaşmadık"

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör,"Günlük olarak aşı birimimizden aldığımız bilgilere göre şu ana kadar TURKOVAC aşısı olanlarda yan etkiyle karşılaşmadık." dedi.

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi: &quotTURKOVAC olanlarda yan etkiyle karşılaşmadık"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastanelerinde 2 bin 200 kişiye TURKOVAC aşısı uygulandığını ve yan etkiyle karşılanmadığını belirten Tör, vatandaşa çağrıda bulunarak yerli aşı TURKOVAC'ı yaptırmalarını istedi. Tör, hastanede yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının dalgalanmalarla devam ettiğini belirterek, yaklaşık 15 gün önce Erzurum'da vaka sayılarında ciddi artış gözlendiğini söyledi.

"VAKA VE BAŞVURU SAYILARINDA CİDDİ ORANDA DÜŞÜŞ VAR"

Hastanede söz konusu dönemde hasta ve yoğun bakım yatışları açısından yoğun dönem geçirdiklerini anlatan Tör, "Tüm ekibimiz o dönemde yine gayretlerini gösterdi. Şu an vaka ve başvuru sayılarında ciddi düşüş sağlandı. Bu da aldığımız önlemlerle oldu. Toplumca gevşettiğimiz maske, mesafe ve aşı gibi önlemleri tekrar hayatımıza geçirince vaka sayılarında düşüş yaşandı." dedi. Tör, daha önce hastanede uygulanan yerli aşı TURKOVAC'ın 2. dozlarının da hastaneye geldiğini belirterek, hastanenin C bloğunda vatandaşlara TURKOVAC aşısının randevu alınarak her vakit yapılabildiğini dile getirdi.

"BİZ İLGİDEN MENUNUZ"

Blokların girişinde, sağlık personellerinin hastaneye gelenleri aşıya davet ettiğini anlatan Tör, şöyle devam etti:

"TURKOVAC'a yoğun ilgi var, hiç aşı olmayıp TURKOVAC'ı bekleyenler daha çok ilgili. Ülkemizde yapılan diğer aşıları olup hatırlatma dozlarını TURKOVAC yaptırmak isteyenler de TURKOVAC'a çok ilgili. Bu ilgiden memnunuz. Yerli ve millilik çok önemli, hiç aşısını yaptırmamış 200 kadar vatandaşımız TURKOVAC yaptırdı. Diğer aşılarını olup 3. ve 4. dozları için TURKOVAC tercih eden 2 bin vatandaşımız var. Günlük olarak aşı birimimizden aldığımız bilgilere göre şu ana kadar TURKOVAC aşısı olanlarda yan etkiyle karşılaşmadık."

"HAYDİ ERZURUM AŞIYA"

Vatandaşın aşılarını yerli ve milli aşı olan TURKOVAC'tan yana tercih etmelerini isteyen Tör, "Aşı olmayan ya da tekrar dozlarını yaptırmak isteyen vatandaşları aşıya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürümüz Gürsel Bedir'in de söylediği gibi 'Haydi Erzurum aşıya' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme