Erzurum Köşk Barajı ekonomiye 4 milyon lira katkı sağlayacak

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yapımı devam eden Köşk Barajı'nın tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon lira katkı sağlaması hedefleniyor.

Erzurum Köşk Barajı ekonomiye 4 milyon lira katkı sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklamaya göre, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydanın sağlanması, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırılması için çalışmalar sürüyor.  Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli katkı sunuyor.

DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Köşk Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Barajın tamamlanmasıyla burada depolanacak su ile 1.770 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını aktaran Akca, "Dolusavak imalatları ve vana odası mekanik imalatları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 41 metre ve su depolama kapasitesi 540 bin metreküp olan Erzurum Yakutiye Köşk Barajı'nın tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon lira katkı sağlaması hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme