Erzurum kızaklı sporun başkenti olacak

Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Ahmet Tekcan, Erzurum'un son yatırımlarla kızak sporunun başkenti haline geleceğini söyledi.

Erzurum kızaklı sporun başkenti olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YATIRIMLAR KIZAK SPORUNUN GELİŞMESİNİ SAĞLADI

Erzurum'un son yıllarda kızak sporunda çok sayıda sporcu yetiştirdiğini ifade eden Tekcan, bu durumu kentte yapılan yatırımlara bağladı. Yatırımlarda Büyükşehir Belediyesi'nin başı çektiğini dile getiren Tekcan, "Konaklı'da çok güzel bir pist yapıldı. Mehmet Sekmen Bey'e ricamız oldu çünkü 5 milyon lira gibi çok büyük bir maliyet gerekiyordu. Kendisi de bunu yapacağını söyledi. Bu, Erzurum'u kış sporlarının merkezi yapma konusunda çok güzel bir girişim oldu. Önümüzdeki hafta Üniversite Sporları Federasyonunun bir şampiyonası var. İlk olarak o şampiyona ile başlıyoruz. Biz dünya klasmanında 5'inciliği görmüş bir ülkeyiz ama Türkiye'deki en büyük sıkıntımız pistti. Onu da Erzurum'u katarak bu şekilde çözmüş olduk. Yerel yönetimlerle, Kastamonu, Bursa, Kayseri ve Isparta gibi yerlerle görüşmelerimiz var. " dedi.

ERZURUM, ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Tekcan, Erzurum'da yapılan kızak pistinin bazı eksikleri nedeniyle seneye kullanılacağını belirterek, Mart başında bölgede Türkiye şampiyonası gerçekleştirmeyi planladıklarını ve daha sonra uluslararası organizasyonları Erzurum'a almaya çalışacaklarını dile getirdi. Önceki yıllarda kızak ve malzemelerini yurt dışından temin ettiklerine işaret eden Tekcan, bu yıl yaptıkları faaliyetlerle kızakları daha ucuza mal ettiklerini anlattı. Tekcan, "Yurt dışından aldığımız kızaklar bin 500, 2 bin 500 Euro mal oluyordu. Bu da 30 bin lira gibi rakam yapıyordu ama şimdi Türkiye'de kızağı  bin 300 liraya mal ettik. Onay alarak 3'üncü denememizde kızağımızı yaptık. Şu anda bunları kulüplerimize dağıtıyoruz ve güzel bir yolda ilerliyoruz. Şu anda kızağımızı biz üretiyoruz. Hem yurt dışına döviz gitmiyor hem de neredeyse 25'te bir fiyata biz bunu Türkiye'de hallettik." diye konuştu.

"TEKERLİ KIZAĞI DA YAZIN TURİZM BÖLGESİNDE YAPACAĞIZ"

Kızağı tüm Türkiye'ye yaymaya çalıştıklarından bahseden Tekcan, sözlerini şöyle sonlandırdı:.

"Şu an faal olarak 400'e yakın sporcumuz ve 150'ye yakın da kulübümüz var, biz bunu yeterli görmüyoruz. Amacımız, karın ve kayağın olduğu her yerde kulüp kurmak, her tarafta şampiyonalar yapmak. Bunun bir de tekerlekli kızak versiyonu var, onu da yazın Türkiye'nin tanıtımı açısından turizm bölgelerinde yapmaya çalışıyoruz. Urfa Göbeklitepe, Konya Sille ve Malatya'daki Aslantepe gibi turistik yerlerde yaparak bölgelerin turizmi açısından katkı sağlamayı planlıyoruz."

Bakmadan Geçme