Erzurum Karayazı'da ne oldu?

Erzurum'un Karayazı ilçesinin Kürtçe yazılı giriş tabelasıyla dalga geçen 4 öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Erzurum Karayazı'da ne oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayazı ilçesindeki bir ilkokulda görevli olduğu belirtilen öğretmenlerin, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı ‘Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz’ tabelası önünde verdikleri poz sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için, “Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli.” diyerek, hakaret içerikli ifade ve işaretlerle paylaşımda bulundu.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, paylaşım üzerine Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA

Eğitim Sen Erzurum Şubesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada , "Erzurum Karayazı ilçesinde görev yapan dört öğretmenin sosyal medya hesaplarında yaptıkları çirkin paylaşımlar en basit tabiriyle nefret suçudur" denilen açıklamada, "Mesleki etik ve ilkeleri hiçe sayan ırkçı ve aşağılayıcı görüntüler utanç vericidir. Yaptığımız görüşmelerde bu kişiler hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı bilgisini aldık. Sürecin takipçisi olacağız. Eğitim Sen olarak din, dil, ırk, bölge ve kimlik ayrımı yapmadan herkesin eğitim hakkını savunuyoruz. Bu tür kin ve nefret söylemlerini kınıyor, yaşanılan bu olaydan eğitimci olarak utanç duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada da, "Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Öğretmenler ise soruşturma kapsamında verdikleri ifadelerde yanlış anlaşıldıklarını belirtti.

Kürtçe’ye yönelik hareket sergilemediklerini savunan öğretmenler, “Tayinlerimizin çıkma dönemine yaklaştığımızı ve bir daha Karayazı’ya dönmeyeceğimizi vurgulamak istedik.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme