Erzurum Ilıca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı kutlandı

Erzurum'un giriş kapısı olarak nitelendirilen ve eski ismi 'Ilıca' olan Aziziye ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlandı.

Erzurum Ilıca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ilıca Anıtı önünde halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan programda, vatandaş ve atlı ciritçilerle Yeni Çarşı Meydanı'na kortej yürüyüşü düzenlendi. Programda açıklamalarda bulunana  Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaptığı açıklamada, 11 Mart'ın Ilıca'nın kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu söyledi.

Ilıca'nın Erzurum'un giriş kapısı ve bu anlamda milli mücadelenin şahlanışında en önemli adreslerinden birisi olduğunu dile getiren Orhan, "Bu duyguyu bir nebze yaşatmak adına halkımızla milli şahlanış töreni düzenledik. 11 Mart, 12 Mart'ın açılış kapısıdır. Burada ciddi anlamda Ermeniler ile mücadele gerçekleştirilmiştir. Burada Ermenilerin gerçekleştirdiği katliam mevcuttur. Tarih boyunca bunu unutturmamak gerekiyor." dedi.

Kaymakam Abdulkadir Çelik de dün Ermeni çetelerince katledilen Alaca şehitlerini andıklarını hatırlatarak, Erzurum ve Ilıca'da İstiklal Harbi ile 1. Dünya Savaşı'nda büyük bedeller ödendiğini ve büyük mücadeleler verildiğini anlattı. Kutlamalara vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Öte yandan yarın da Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı dolayısıyla törenler düzenlenecek.

Bakmadan Geçme