Erzurum'da yöresel sanatlar kadınların ellerinde canlanacak

Erzurum'da kaybolmaya yüz tutmuş Oltu Taşı işleme, maraş ve filografi gibi yöresel el sanatları, kadınların emeğiyle canlandırılarak turizme kazandırılacak.

Erzurum'da yöresel sanatlar kadınların ellerinde canlanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)  tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında onaylanan ve Mama Hatun Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi tarafından uygulanacak olan  'Kadın Kooperatifi Turizmi Canlandırıyor' projesine ilişkin destek sözleşmesi imzalandı.

Ajansta gerçekleştirilen  imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, proje ortağı Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili İhsan Karabulut, Mama Hatun Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi temsilcisi Çiğdem Sulak katıldı. Proje dahilinde , Yakutiye ilçesindeki 125 kadın kursiyerin katılacağı 5 ayrı mesleki eğitim atölyesi kurulcak. Bu atölyede, yok olmaya yüz tutmuş yöresel el sanatları kadınların ellerinde hayat bulacak. Oltu taşı işleme, maraş ve filografi gibi alanlarda eğitim verilecek atölyeler sayesinde hem kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması hem de üretilecek ürünlerin ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Proje kapsamında 4 noktada açılması planlanan sergide tanıtımı yapılan ürünler  bölgeyi ziyaret eden turistlere satılacak. Tüm bunların yanı sıra  3 ilde düzenlenecek tanıtım etkinliklerine katılım sağlanarak bu sayede daha geniş kitleye ulaşılmasına imkanı sunulacak.

Projeyle, ilçedeki kadınların meslek sahibi olmalarının yanı sıra bölgenin iş gücüne katılma oranlarının artırılması, proje sonrasındaki 1 yıl içinde de en az 100 kursiyerin daha katılımı ile sürecin yenilerek devamlılığın sağlanması amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme