Erzurum'da sıfır atık ile doğa ve çevre korunacak

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 'Sıfır Atık Çalışmaları ile Kent Ekonomisine ve İstihdama Katkı Sağlama' projesinin sözleşmesi, imzalandı.

Erzurum'da sıfır atık ile doğa ve çevre korunacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje sözleşmesinin imza protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında gerçekleştirildi. Sıfır Atık Çalışmaları ile Kent Ekonomisine ve 'İstihdama Katkı Sağlama' projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUDAKA) koordinasyonunda yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında destek almaya hak kazandı.

“25 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”

12 ay içerisinde tamamlanması planlanan proje 4.160.700 TL bütçeye sahip. Proje kapsamında Erzurum’da ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak doğal kaynakların korunmasına, geri dönüşüme kazandırılarak kent ekonomisine, halkın projeye direkt katılımı sağlanarak sosyal sorumluluğun gelişimine ve istihdama katkı sunulması amaçlanıyor. Proje kapsamında kurulacak tesiste başlangıç aşamasında 25 kişilik istihdam sağlanması öngörülüyor.

Bakmadan Geçme