Erzurum'da kocasını bıçakladığı iddia edilen kadın yargılanıyor

Erzurum'da kendisini darbeden eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen kadının yargılanmasına devam edildi.

Erzurum'da kocasını bıçakladığı iddia edilen  kadın yargılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık avukatı, tanıklar ile maktul Adem Yüzbey'in yakınları katıldı. Tutuklu sanık Arzu Yüzbey ile tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu. Tanık A.Y, beyanında, Adem Yüzbey'in amcası olduğunu ve yengesi Arzu Yüzbey ile aralarında geçimsizlik bulunmadığını söyledi.

Amcasının olay anında bağırması üzerine alt kattaki evlerine babasıyla indiklerini belirten A.Y, şunları kaydetti:

“AMCAM KANLAR İÇERİSİNDE YATIYORDU”

"Eve geldiğimizde Arzu elindeki bıçakla kapıyı açtı ve geri çekildi. Ne yaptın diye sorduğumuzda Adem'i bıçakladığını söyledi. Odaya gittiğimizde amcam kanlar içerisinde yatıyordu. 112'yi aradığımda Arzu'nun öncesinde arayarak eşini bıçakladığını söylediğini öğrendim. Eve gittiğimizde yengemin bilinci yerindeydi, ne yaptığını bilir haldeydi. Neden yaptığını sorduğumuzda, 'Ben yapmadım, kendi istedi' diye cevap verdi. Taraflar arasında öncesinde bir tartışma duymadım."

Adem Yüzbey'in ağabeyi H.Y. ise Arzu'nun mesajlaştığı öne sürülen A.U. ile arasındaki konuşmalara değinerek, "Arzu'nun 'Ben bıçağımı ve silahımı yanımda taşıyorum' diye yazdığı mesajı gördüm. Bu, olayın kasten ve planlı olduğunu gösteriyor. Şikayetçiyim." dedi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, ifadesi alınamayan A.U'nun dinlenilmesini ve sanık Arzu Yüzbey'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık Yüzbey de beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, ifadesi alınması için tanık A.U. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ve sanık Arzu Yüzbey'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bakmadan Geçme