Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 'Alipaşa Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım Töreni' düzenlendi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje kapsamında 2240 metrekarelik inşaat alanında 52 konut, 20 işyeri, 75-100 araç kapasiteli otopark yapılacak ve yakındaki tarihi hamam restore edilecek.

Vali Okay Memiş, tören alanında yaptığı konuşmada, kentteki herkesi kucaklamaya gayret ettiklerini söyledi. Gece gündüz çalışarak vatandaşa hizmet etme gayesinde olduklarını ifade eden Memiş, "Şehrin eskiyen bu bölgelerine de kentsel dönüşüm yapmak gerekiyor. Göreve başladığım ilk zamanlarda bunları tespit etmiştim. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de kentsel dönüşümü en iyi yapan belediye. Bu hiç kolay bir şey değil. Belediyemiz, bu konuda Türkiye'ye örnek bir belediye. Az paraya çok işler yapmaya gayret ediyorlar." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de hayata geçirilecek proje hakkında bilgi verdi. Mazeret ürütmeden, Erzurum'u yaşanabilir bir konuma dönüştürmek için çalışmalara devam edeceklerini anlatan Sekmen, şunları kaydetti:

"Erzurum'un en eski yerleşim yerlerinden olan Yakutiye ilçesindeki Alipaşa Mahallesi'nde hayata gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesiyle bu bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Risk taşıyan binaları, bölge bölge yıkmak suretiyle inşallah buralarda dönüşümü hep beraber sağlayacağız. Erzurum'un yanı sıra çevre illerde de işler yapıyoruz. Oradaki yapılan işler için gerekli malzemeleri Erzurum'dan alıp götürüyoruz. Esnafımızın inşaat malzemesi satması için buradan alıyoruz. Örneğin Malatya ve Diyarbakır'da işler yaptık malzemelerini buradan götürdük. Bölgenin esnafının kalkınması için büyük gayret gösteriyoruz."

Konuşmaların ardından, güvenlik önlemleri altında iş makinesiyle bölgedeki yıkımlara başlandı.

Bakmadan Geçme