Erzurum'da gazilerle CHP arasında gerginlik... CHP'liler gazilere hakaret mi etti?

Erzurumlu terör gazisi Ensar Güney, CHP'lilerin kendisine hakaret ettiğini iddia etti. CHP İl Başkanı ise 'Gaziler başımızın tacı' diyerek iddiaları reddetti.

Erzurum'da gazilerle CHP arasında gerginlik... CHP'liler gazilere hakaret mi etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurumlu terör gazisi Ensar Güney, ailesiyle birlikte gittiği iftar yemeğinde, CHP’lilerin kendisine ve ailesine hakaret ettiğini ileri sürdü. Güney, yaşadığını iddia ettiği olayla ilgili şunları anlattı:

“20 KİŞİ ÜZERİME GELDİ”

“Dün İzmir’den gelen kardeşim, gelinim ve annemi iftar yemeğine çıkarmak istedim. Gittiğimiz bir restoranda biraz kalabalıktı, kalabalık olduğu için bizi aile bölümüne aldılar arka kısma. Biz arka kısıma geçtikten sonra yemeklerimizi yedik. Tabi o sırada bir kalabalık vardı ben şirket yemeği filan var diye düşündüm. Orucumuzu açıktan sonra dışarıya ihtiyaç karşılamaya çıktık. Zaten o sırada koridor tamamen kapalıydı, o sırada annem de yanımdayken müsaade edin geçeyim dememe rağmen kimse rahatını bozmadı sıkışık bir şekilde geçerken birisi geri çekilir gibi oldu ayağına takıldım arkamdan gelen annemin de ayağı takılınca, 'Ne yapıyorsunuz müsaade edin geçeyim.' dedim. O sırada arkamızda olan kardeşim toparlanmamızı görünce, 'Abim gazi benim müsaade edin geçsin.' dedi. Sonrasında ayağına takıldığım adam geldi özür diledi ona tamam abi görüşürüz dedikten sonra arkamı bir döndüm 20 kişi üzerimize geldi, gazi kelimesini duyan üzerimize geldi.”

“İL BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ AMA DİĞERLERİ SALDIRDI”

“Ben kendi kendime burası Erzurum burası benim memleketim burada böyle bir şey yaşanmaz olmaması lazım derken bunu duyan üzerimize geliyor. Bu sırada kardeşim müdahil oldu, biz de kendimizi savununca hakaretler, küfürler edilmeye başlandı. Bir milletvekili aday adayı, bir de CHP il başkanıymış benim haberim yoktu olay sonrası öğrendim onlar gelip özür diledi. Ama konuya dahil olmayan bir sürü insan, CHP’deki üyeler üzerimize saldırdı, darp olmadı çünkü biz karşılığını verdik, tepkimizi gösterdik. Annem ve gelinim orada arada sıkıştılar ağladılar. Bu olay Erzurum için veya en azından benim için kabul edilebilecek bir şey değildir. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu açıklama sonrası savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.’’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanlığı yönetimi, terör gazisi Ensar Güney'in uğradığını iddia ettiği saldırı olayıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

“ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE SALDIRILAR ARTTI”

Başkan Recep Akgül, dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında, şehit yakınları ve gazilere yapılan bu tür sözlü ve fiziksel saldırıların arttığını ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Akgül, “Gün geçmiyor ki şehitlerimizin emanetleri olan aileleri ve kahraman gazilerimiz hakarete uğramasın, şiddete maruz kalıp darp edilip, gururu ve onuru incinmesin. Bizler vatanın bölünmez bütünlüğü, al bayrağımızın ebediyen dalgalanması, ezanımızın semalarda yankılanması, bu yüce milletin hür ve bağımsız yaşaması için, can verip şehit olmuş yiğitlerin ailesi ve vücutlarından bir parçasını feda etmiş yüce milletin kahraman gazileri olarak, son zamanlarda bizlere yapılan bu sözlü ve fiziki saldırıları anlamakta güçlük çekiyor, bu tür saldırıların şehitlerimizin kemiklerini sızlattığını, kahraman gazilerimizin yaralarına tuz bastığını üzülerek belirtmek istiyoruz.” dedi.

Akgül, “Dün, gazimiz ailesiyle birlikte iftar yemeğine gidiyor. Aynı saatte Cumhuriyet Halk Partisinin Milletvekili Aday Adayı, CHP İl Yönetim ve üyelerine iftar programı düzenliyor. Birazdan ifade edeceğim olayı Gazimizden ve CHP li bir abimizden duyduklarımı sizinle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Gazim ve ailesi iftarını açtıktan sonra dışarı çıkmak için masadan kalkıp yürürken salonda bulunan CHP’li birisinin ayağına takılarak yere düşmekteyken salondakiler tarafından kaldırılıyorlar, Gazimizin kardeşi abim Terörle Mücadele Gazisi müsaade edin dışarı çıkalım diyor. Salonda bulunan grup içerisinden birileri bize ne gaziliğinden bizemi gazi oldu vs laflar söylemeye başlıyor. Daha sonra bu grup Gazimize ve ailesine saldırıyorlar. Gazimizin annesi ve hamile gelini gözyaşları içerisinde üzüntülerini dile getiriyorlar. Gazimizin ailesinin yanında düştüğü durumu sizlerin ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Daha sonra Ailenin düşmesine sebep olan vatandaş, milletvekili aday adayı ve il başkanı ailemizin yanına gelerek özür diliyorlar.” diye konuştu.

“İLK İŞİMİZ GAZİLERLE MÜCADELE ETMEK…”

Yaşanan olaydan haberi olunca kendisinin de olay yerine gittiğini, yaşananları dinledikten sonra CHP İl Başkanı Suat Dülger’i telefonla aradığını belirten Akgül, “Kendisiyle yaklaşık 3-5 dakika görüştüm. Görüşmemiz karşılıklı olarak olumlu geçerken hiç beklemediğim bir ifadeyle ‘İktidara geliyoruz. İlk işimiz gazilerle mücadele etmek olacak’ dedi. Siz ve sizler kimsiniz şehit ve gazilerimizle mücadele edeceksiniz diyerek sesimi yükselttim ve telefonu yüzüne kapattım.” dedi.

Akgül, konunun takipçisi olacaklarını ve CHP İl Başkanı Suat Dülger hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

“PKK’YI DESTEKLEYENLERE MECLİS’TE YER YOK”

Öte yandan, telefonla kendisine ulaşıp söz konusu iddiaları sorduğumuz CHP İl Başkanı Suat Dülger ise, yaşananları şöyle anlattı:

“Biz dün gece bir yerde aday adayı tanıtım toplantımız öncesinde iftar veriyorduk. 600 kişi aynı mekandaydık. Orada 2, 3 masa da dışarıdan varmış. Toplantı esnasında arkadan bağırma sesleri geldi. Arkadaşlarımız da gitti, ‘PKK’yı destekleyenlere Meclis’te yer yok’ gibi şeyler söylüyorlarmış. Ağza alınmayacak küfürler de ediyorlardı. Arkadaşlarımız da ben de konuşmaya çalıştık. Gazi olduğunu da bilmiyorduk. Bu seçim sürecinde çok fazla böyle şeyler yaşıyoruz. Gazilik kisvesi altında bizi provoke ediyorlar.”

“GAZİLİK KİSVESİ ALTINDA PROVOKE EDİYORLAR”

“Sonra Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı ile telefonda görüştük. Ben de yaşananları kendisine anlattım. Gazilik kisvesi altında provoke edenler olduğunu da söyledim, bunlarla mücadele edeceğiz dedim. Başladı, sen gazilerle şehitlerle mücadele edemezsin dedi. Kardeşim, biz gazilerle mücadele demiyoruz, gazilik kisvesi altına girenlerle mücadele ediyoruz diyoruz. O arkadaştan iftar esnasında özür diledik, çünkü ne şehitlerimizi ne gazilerimizi kırmak istemiyoruz. Onlar bizim baş tacımız. Kırılgan da olabiliyorlar. Daha sonra Recep Başkan’dan da telefonda WhatsApp’ta özür diledim.  Alınmışlar, ama asla böyle bir hakaret yoktur. Olamaz da. Hele gele biz iktidara gelince hesap soracağız diye bir şey asla yok. Gerçekten de bir şehit yakınını, gaziyi üzmek istemeyiz. Onlar bizim başımızın tacı. Recep Başkan’ı çok iyi tanırım, ziyaretine gidip konuyu yüz yüze de anlatacağım.” 

Yorumlar 2
halis demir 03 Nisan 2023 13:13

sanırım yanlış anlaşılma olmuş chp li il başkanı özür dilemiş olay bitmiş gazi bizim canımız ciğerimizdir. chp gazi partisdiir.

Aslan 31 Mart 2023 07:05

Erzurum da CHP olmaz

Bakmadan Geçme