Erzurum'da Biatlon Dünya Kupası anlaşması

Biatlon Dünya Kupası'nın bir ayağının Erzurum'da yapılması için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Erzurum'da Biatlon Dünya Kupası anlaşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Biatlon branşının dünyadaki en önemli isimlerinden birisi olan 4 Olimpiyat ve 12 Dünya Şampiyonluğu bulunan efsanevi Rus sporcu Alexandr Tikhonov, Ali Oto’yu ziyaret etti. Tikhonov ile birlikte Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel’de Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto’yu ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Yardımcısı Nusret Tuzak ile Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Başkanı Türker Akgündüz, Biathlon’da bu sezon Dünya Kupası’nın bir ayağının Türkiye’de yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

“DÜNYA KUPASI’NIN BİR AYAĞINI ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİRME ARZUSUNDAYIZ”

4 yıl Dünya Biathlon Federasyonu’nda görev aldığını söyleyen Alexandr Tikhonov , “Türkiye’nin Biatlon’da iyi bir yere gelmesi için gayret göstermek arzusundayız. Erzurum Kandilli ’de bulunan Biatlon merkezinde Dünya Kupası’nın bir ayağını gerçekleştirmek arzusundayız. Bu konuda ve Biatlon’un gelişimi konusunda her türlü desteğe hazırım.” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞE VARIZ”

Türkiye’de Biatlon branşının önemli bir gelişim gösterdiğini ve Uluslararası alanda sporcuların yarışmalara iştirak ettiğine değinen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, “Öncelikle nazik ziyaretlerinden dolayı sayın Tikhonov’a teşekkür ediyorum. Erzurum’da çok güzel bir kayaklı koşu ve Biathlon merkezimiz var. Burada her türlü organizasyonu yapmaya hazırız. Gerekli çalışmalar ve incelemeler yapıldıktan sonra elimizden gelen tüm desteğe varız. ” yorumunu yaptı.

Bakmadan Geçme