Erzurum Çocuk Adalet Merkezi açıldı

Açılışa katılan Bakan Gül: "Çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklarından korunması için en önemli siper aile yuvasıdır." dedi.

Erzurum Çocuk Adalet Merkezi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Çocuk Adalet Merkezi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde , Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Olimpiyat Bahçesi alanında yapılan Çocuk Adalet Merkezi açılış töreni Adalet Bakanlığı, Erzurum Valiliği kaılımlarıyla gerekleştirildi. Törende konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Erzurum’da dün itibariyle gerçekleşen deprem nedeniyle Erzurum’a geçmiş olsun dileklerini ileterek “Olayın ilk anından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla seferber oldu. Hamdolsun can kaybı yok. Hasar tespiti yapıldı. Telafisi için gerekli koordinasyon çalışmalarına başlanmıştır.” dedi. 

Bakan Gül, bugüne kadar birçok açılış yaptıklarını ancak bugünkü açılışın kendilerini çok heyecanlandırdığını vurgulayarak, “Çocuk Adalet Merkezini açmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Dünya Çocuk Hakları günü. Çocuklarımız adına anlamlı bir hizmet. Çocuğu aileyi kadını merkeze alan bir toplum ve medeniyet daima geleceğe güvenle bakar. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklarından korunması için en önemli siper; aile yuvasıdır. Ailede toplumumuz için en önemli ve değerli kurumdur. Özellikle çocuğun suçtan korunması devletimizin ana görevlerindedir. Daha suça bulaşmadan devletin koruyucu görevleri vardır. Çocuk söz konusu olduğunda yargısal anlamda çok önemli adımlar atıldı. Özellikle 2005 yılında Çocuk Koruma Kanunu bu konuda atılmış önemli bir adımdır.

"ÇOCUK SUÇLU OLUYORSA BİZLER SUÇLUYUZDUR"

Çocuklara destek olunması gerektiğine deyinen Bakan Gül, Tüm kurumların bu konuda koordinasyonu önemlidir. Çocukların yargılandığını değil devletin onu suçtan uzak tutmak amacında olduğunu hissetmesini istiyoruz. Çocuk kendisinin yargılandığını değil yardımcı olunduğunu hissetsin yaşasın istiyoruz. Hatayı yeniden işlememek anlayışıyla bu kapılardan çıkmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Adli bir bina açmıyoruz, tek bir çocuğumuzun daha suça sürüklenmediği korunduğu bir geleceğin temelini atıyoruz. Bu merkezlerle çocuklarımız spora imkan bulacak. Suç ortamlarından uzak kalacak. Biz istiyoruz ki bu merkezden hiçbir çocuk içeriye girmesin. Girerse de topluma yararlı insanlar olarak çıksın. Çocuklara gözümüz gibi bakma kararlığı içerisinde bakmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme