Erzurum Belediyesi'nden büyük hizmet

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla 7 yılda 450 göletin yapıldığı bildirildi.

Erzurum Belediyesi'nden büyük hizmet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, belediye ekiplerinin elverişsiz hava şartlarına rağmen gölet yapımına devam ettiği belirtildi. Açıklamada, belediyenin gölet yapımında Türkiye rekoru kırdığı kaydedildi.

Oltu ilçesine bağlı Çatalsöğüt Mahallesi'nde gölet yapım çalışması yürütüldüğü aktarılan açıklamada, 950 bin metreküp su tutma ve 4 bin 500 dönüm sulama kapasiteli göletin inşasının sürdüğü bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, göletin Çatalsöğüt ve Ünlükaya mahallelerindeki su ihtiyacını karşılayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Belediyemiz 7 yılda il genelinde 450 göleti inşa etti. Bu rakam bir Türkiye rekorudur. Şehrimizde tarım ve hayvancılık sektörüne sunduğumuz bu katkıyla ilimizdeki çiftçilerimize adeta can simidi olduk. İnşallah tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimi için çiftçilerimize destek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Gölet yapımını mevsim şartlarına bakmaksızın sürdüreceğiz."

Bakmadan Geçme