Erzurum'a 'Mobil Atık Getirme Merkezi' konteynerları geldi

Erzurum'da , 'Sıfır Atık Projesi' dahilinde Yakutiye Belediyesince kentin farklı noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezi konteynerleri yerleştirilmeye başlandı.

Erzurum'a 'Mobil Atık Getirme Merkezi' konteynerları geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi ile ilgili olarak, Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada atıkların kaynağından ayrıştırılması ve geri dönüşüme girmesiyle daha yaşanabilir bir çevre hedeflendiği açıklandı. Proje kapsamında bu konuda özellikle çocuklardan başlamak üzere vatandaşta bir bilinç oluşturulması amaçlanıyor. Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar konuyla ilgili olarak açıklamada , belediyenin Ar-Ge çalışmalarından biri olan ‘Asfalt Üretiminde Atık Maddelerin Kullanımı’ isimli adlı projeyle Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Sıfır Atık Fikir ve Proje’ yarışmasında ‘Atık Azaltımı ve Yeniden Kullanımı’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldüğünü de hatırlattı.

“VATANDAŞIMIZIN SIFIR ATIK PROJESİNE KATILIMINI ARTIRMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ”

Sıfır Atık Projesi kapsamında eğitim ve farkındalık projelerinin hazırlıklarının da tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Uçar, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız çevreyi bizlere emanet edildiği şekilde, bizden sonrakilere daha yaşanabilir şekliyle bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Gelişen teknolojiyle beraber konum bildirimi ve yapay zekâ harmanlanarak vatandaşımızın Sıfır Atık Projesine katılımını artırmayı hedeflemekteyiz. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini minimize etmek amacı ile 'Yenilenebilir Enerji' alanında Ar-Ge ve Fizibilite çalışmaları devam etmektedir."

Yakutiye Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde vatandaşların kolaylıkla ulaşabilecekleri muhtelif noktalara geceleri ışıklandırma sistemine sahip ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ adı verilen Geri Dönüşüm Konteynerleri yerleştirdiklerini söyleyen Başkan Uçar, oldukça estetik bir tasarıma sahip olan, yedi bölmeli konteynerler da, kâğıt, plastik, cam, metal, bitkisel yağ, küçük elektronik eşya ve pil atıkları için haznelerin bulunduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme