Bölge Müdürü Yavuz Narman, baraj inşaatlarını inceledi

DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz kendisine eşlik eden heyetle birlikte Narman Şehitler, Oltu Şendurak ve Uzundere Baraj inşaatlarını inceledi.

Bölge Müdürü Yavuz Narman, baraj inşaatlarını inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İncelemeler süresince 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ‘a Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Daire Başkanlığı’ndan gelen heyet eşlik etti. Bölge Müdürü Yavuz’un ilk durağı Narman Şehitler Barajı şantiyesi oldu. Yavuz burada devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek Şehitler Barajı inşaatında gelinen seviye hakkında bilgi aldı. Şehitler Barajı’ından ayrılan Yavuz’un bir sonraki durağı ise, Oltu Şendurak Barajı şantiyesi oldu. Bölge Müdürü Yavuz ve beraberindeki heyet temelden burada 40 metre yüksekliğinde olan ve tamamlandığında bin 150 dekar tarım arazisini modern suyla buluşturacak  şantiye sahası inceledi. Heyet, yüklenici firma ve yetkililerinden şantiyede gelinen seviye hakkında bilgi aldıktan sonra alandan ayrıldı. Bölge Müdürü Yavuz ‘un son durağı ise inşaat çalışmaları devam eden Uzundere Barajı şantiyesi oldu. Yavuz burada ilgili kişilerden  tamamlandığında bin 410 dekar tarım arazisini sulayacak olan baraj inşaatında gelinen seviye hakkında bilgi aldı. 

“İLİMİZİN MÜMBİT TOPRAKLARINI SU İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ” 

Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün ekibimiz ile birlikte Narman, Oltu ve Uzundere’de çalışmaları devam eden baraj inşaatlarımızda incelemede bulunduk. Erzurum iline yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz.” Dedi. 

"47 BİN 60 DEKAR TARIM ARAZİSİNE CAN SUYU OLACAK "

Narman Şehitler Barajı’nda yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Yavuz, “İnşallah Şehitler Barajını tamamladığımız da bölgede ki 47 bin 60 dekar tarım arazisine can suyu olacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile hem üreticimiz hem ülkemiz kazanacak. Barajın tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 28 Milyon 236 bin katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.” diye konuştu. 

“TOPLAM BİN 150 DEKAR TARIM ARAZİSİNİ MODERN SUYLA BULUŞTURACAĞIZ” 

Son olarak Oltu Şendurak Barajı ziyareti hakkında konuşan Bölge Müdürü Yavuz,” Şantiyemizi ziyaret ederek gelinen seviye hakkında bilgi aldık. Şendurak barajımız tamamlandığında toplam bin 150 dekar tarım arazisini modern suyla buluşturacağız ve sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye yıllık 690 bin katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. ” dedi. 

DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz konuşmasının devamını ise şöyle sürdürdü: 

"Bugün saha programımız kapsamında son olarak çalışmaları devam eden Uzundere barajı şantiyemizi ziyaret ederek çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldık. İnşallah Uzundere ilçemiz için çok büyük öneme sahip barajımız tamamlandığında bin 410 dekar tarım arazisini sulayarak, sulu tarım ile milli ekonomiye katkı sağlamış olacağız. Çalışmalarda emeği geçen personelimize ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hedefimiz barajlarımızı ve bileşenlerini bir an evvel tamamlayarak faydaya dönüşmesini sağlamaktır."

Bakmadan Geçme