Aydemir İspir'i TBMM gündemine taşıdı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, İspir ilçesinin beşeri ve fiziki zenginliklerini dile getirdi.

Aydemir İspir'i TBMM gündemine taşıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ERZURUM TÜRK DÜŞÜNCE TARİHİNİN KAYNAĞI

Konuşmasında Erzurum’un tarihi bütününde bir tefekkür kaynağı olduğu, yetiştirdiği alimler ve bilim adamlarıyla Türk Düşünce Tarihine damga vurduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, Evliya Çelebi’nin bu noktadaki tespitlerini paylaştı.

AYDEMİR’DEN EVLİYA ÇELEBİNİN VURGULARIYLA ERZURUM TARİFİ

Milletvekili Aydemir, ‘Evliya Çelebi'nin Erzurum'a dair düştüğü bir özel not var, diyor ki: “Erzurum, hasılı ilim tahsil edilecek diyardır.” Hakikatte budur ve çok sayıda insan buradan ilim tahsil etmiştir, bunlardan birisi de Muhammed Hâzık Efendi'dir.’ dedi.

AYDEMİR’DEN MİLLETVEKİLLERİNE DAVET

İspir’in Hazık Efendi gibi çok sayıda alim, mütefekkir ve edip yetiştirdiği, ilçenin beşerî sermayesi yanında doğası, insanlarıyla özel ve güzide bir adres olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, “İspir’imiz de çok özel bir yer. Panayırlar düzenliyoruz, İspir için çok özel tanıtımlar yapıyoruz. Ben hususen, milletvekili arkadaşlarımı, kardeşlerimi İspir’i ziyarete davet ediyorum ki oradaki dadaşların kıvamını görsünler, tanışsınlar, mülaki olsunlar.” dedi.

Bakmadan Geçme