AÜ ile Buz Hokeyi Federasyonu protokol imzaladı

Atatürk Üniversitesi ile Buz Hokeyi Federasyonu iş birliği protokolü imzaladı.

AÜ ile Buz Hokeyi Federasyonu protokol imzaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakın zamanda Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile imzalanan protokolün ardından bir anlaşma da Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ile gerçekleşti. Sporcu test merkezinin ortaklaşa kullanımına yönelik olan iş birliği protokolünün imza töreni Atatürk Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İmza törenine  Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı katılırken, federasyon adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Halit Albayrak katıldı. Törende Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Kıyıcı ile Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri yer aldı.

“MERKEZİMİZ, TÜM SPORCULARIN VE SPOR KURUMLARININ HİZMETİNDEDİR”

Rektör Çomaklı burada gerçekleştirdiği konuşmada Sporcu Performans Ölçüm Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulduğu günden itibaren yerli ve yabancı birçok kurumun ilgisini çektiğine değindi. Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “Ülkemizin en donanımlı test merkezleri arasında yerini alan birimimiz, federasyonlar ve kulüpler olmak üzere birçok bireysel ve kurumsal oluşumun ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Ülke sporunun gelişmesine ve ilerlemesine katkısı olan merkezimiz ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, ortak çalışmalar yapmak üzere mutabakata vardı.” dedi.

Gerçekleştirilen mutabakatın kapsamından da bahseden Rektör Çomaklı, “ Federasyona bağlı sporcuların sporda yetenek taraması yapılması, atletik performansların ölçülmesi, fizyolojik ve nöro-psikolojik testlerin uygulanması, spor sakatlıklarından korunma yöntemlerinin belirlenmesi ile bilimsel araştırmalarda iş birliği, danışmanlık, antrenör ve teknik ekip eğitimleri ve proje temelli ortak çalışmaları kapsayan geniş çaplı bir iş birliği protokolü imzaladık. Merkezimizin imkânlarının buz hokeyi sporcularıyla buluşmasına vesile olan Başkan Halit Albayrak ile yönetimine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“ERZURUM KIŞ SPORLARI AÇISINDAN BÜYÜK BİR POTANSİYELİ BARINDIRIYOR”

Erzurum'da sporun gelişmesi, büyümesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için böylesine bir birlikteliğin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak, Atatürk Üniversitesi ile imzalanan protokolün hem mevcut sporcuların gelişiminin takip edilmesine hem de gençlerin bu spora olan ilgilerinin artmasına katkı sağlayacağını söyledi. Buz sporlarında marka haline gelen şehirlerin Erzurum'dan farklarının olmadığını aksine Erzurum’un birçok açıdan oldukça avantajlı bir konumda olduğunu belirten Albayrak: “Doğal pistleri, modern tesisleri ve birçok branşta uzmanlaşmış kadrolarıyla kış sporunun önde gelen kentlerinden Erzurum’un potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalar yapılmasını oldukça önemli buluyorum. Bu kapsamda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden olan ve sportif başarılarıyla da adından daima söz ettiren Atatürk Üniversitesiyle iş birliği protokolü imzalamaktan memnuniyet duyuyor, bu vesileyle katkılarından dolayı Rektör Çomaklı nezdinde tüm ilgili öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme