Atma Ziya! Erzurum'da

Erzurum'da yaşayan  Mutlu adlı vatandaş, Neşeli Günler filmindeki Ziya karakterini hatırlatan satış teknikleri ve tiplemesiyle Erzurum'un fenomeni haline geldi.

Atma Ziya! Erzurum'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’da yaşayan 2 çocuk babası Mutlu Yıldırım 17 yıldır, bavuluna ve bebek arabasına doldurduğu çorap, kolonya, parfüm, pantolon ve gömlek gibi ürünleri sokak sokak gezerek satıyor. Yıldırım, yaptığı Şener Şen tiplemesi ve söylediği tekerlemelerle esnafın ve vatandaşın yüzünü güldürüyor. Yine satışlarını gerçekleştirdiği bir günde vatandaşın cep telefonu kamerasın takılan Yıldırım bir anda sosyal medya fenomeni oldu. Yıldırım'ın videosu bir günde en fazla izlenen videolar arasında zirveye yerleşti. Yıldırım, yaparken takla attığı anları izleyenler kahkahalara boğuldu.

“DOĞAL OLDUĞUM İÇİN SEVİLİYORUM”

Esprili ve doğal olduğu için sevildiğini ifade eden Mutlu Yıldırım “ Bu işe 2004 yılında bir poşet gömlekle başladım. Uzun yıllardır bu işi yapıyorum. Daha sonra bebek arabası alıp üzerinde satmaya başladım. Helalinden ekmek paramızı kazanmak için yola çıkıyoruz. Erzurum sokaklarında dolaşıyorum. Esprilerimden dolayı sempati duyuyorlar. Doğal olduğum için seviliyorum. Kışın araba karda gitmeyince sırtıma alarak satış yapıyorum. Baharın gelmesi için dua ediyorum.” dedi.

“BEN SATIŞ YAPARKEN ESPRİ YAPIYORUM İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM “

İzleyenlerin kendisini Şener Şen’e benzetmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yıldırım, “Erzurumlular beni Şener Şen’e benzetiyorlar. Benzetmeleri doğru çünkü ben satış yaparken espri yapıyorum İşimi severek yapıyorum. Her zaman pozitif olmaya çalışıyorum. Pozitif insanların yanına gidince bana doping oluyor. Onlardan aldığım iyi niyet bir gülümseme beni adeta coşturuyor. Bazen yerimde duramıyorum. Kendimi kaybediyorum.” dedi.

 “VİDEOLARIMIZ MİLYONLARCA İZLENDİ”

Pozitif insanlara satış yaparken takla attığını söyleyen Yıldırım, “Bazen taklalı videolar çekiyorum. Gönlü güzel insanlar görünce takla atıyorum. Coşku olunca kendimi tutamıyorum. Eşim diyor ki sen çocuk musun? Oğlumda baba sen fenomen misin? diyor. Videolarımız milyonlarca izlendi.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme