Akademi - sektör buluşmalarının birincisi gerçekleşti

Atatürk Üniversitesi'nin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen Akademi-Sektör Buluşmalarının birincisi gerçekleşti.

Akademi - sektör buluşmalarının birincisi gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen ve amacı yerel medyayla iletişim Fakültesi arasındaki bağı güçlendirmek olan Akademi - Sektör Buluşmaları paneline Erzurum’un yerel medyasında görev yapan gazeteciler Kadir Sabuncuoğlu ve Sevda Güneş ile İletişim Fakültesi Gazetecilik Bolümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan Temiztürk, Prof. Dr. Hüseyin Köse ve Doç. Dr. Besim Yıldırım panelist olarak katıldı.

Erzurum yerel medyasının sorunları, beklentileri ve fırsatlarının konuşulduğu panelde gazeteciler, özellikle yoğun katılım sağlayan Gazetecilik Bölümü öğrencilerine bilgi ve tecrübelerini aktardılar.
Gazetecilik hayatına başlama serüvenlerini anlatan konuklar, yerel medyada görev yapmanın zorluk ve avantajlarından bahsederek bu mesleğin bir gönül işi olduğunu ve topluma hizmet noktasında ise önemli bir misyonu üstlendiğini söylediler.

Gazetecilik Bolümü Öğretim Üyeleri ise geçmişten günümüze Erzurum medyasını ele alarak bu alanda birçok değişim yaşandığını, günümüz gazeteciliğinin artık daha çok elektronik ortamdan yapıldığını belirterek, Gazetecilik Bölümünün Erzurum yerel medyası ile daima iletişim halinde olduğuna vurgu yaptılar.
Gazetecilik mesleğine başlama noktasında yerel medyanın önemine değinen akademisyenler, gazetecilik eğitiminde teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim alanı olan yerel medyanın da bu işin arka bahçesi olduğunu belirttiler.

Sohbet havasında devam eden panel daha sonra karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme