5. Geleneksel Türk Oyunları dolu dolu geçti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Türk Oyunları'na vatandaş büyük ilgi gösterdi.

5. Geleneksel Türk Oyunları dolu dolu geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Renkli görüntülere sahne olan  5. Geleneksel Türk Oyunları Şöleni’ne Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokolü Erzurum Obası'na gelişte güreşçiler ve atlı spor kulübü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi karşıladı.

5.Geleneksel Türk Oyunları kapsamında düzenlenen organizasyonda âşık atışmaları, Erzurum’a özgü kavurga yemeği, kalay yapılması, güreş gösterileri gibi yöresel birçok etkinlik yapıldı. Renkli anların yaşandığı organizasyonda kız isteme töreni de yapıldı, ardından da bahşişler verildi. Davetliler oba çadırında kendilerine hazırlanan ikramlardan yedi.

"MİLLETLERİ MİLLET YAPAN DEĞER YARGILARI UNUTULMASIN"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Milletleri millet yapan değer yargıları unutulmasın, gençliğimiz tarafından sevilsin, günümüzde profesyonel spor dalları da elbette çok önemli ama bunun yanında da geleneğimiz olan bu tür etkinlikleri de unutmayalım. Vatandaşımız çok büyük ilgi gösterdi.” dedi.

"BU KADAR FİFA STANDARTLARINA SAHİP BİR KENT OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Erzurum Valisi Okay Memiş ise, “Sporun her alanında Erzurum tam bir spor kenti durumunda, iki bin rakımda kurulan Yüksek İrtifa Kamp Merkezleri’nin bulunmasıyla, Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinin birisi konumunda bulunmasıyla, geleneksel oyunlarıyla da büyük bir farkındalık oluşturuyor. Türkiye’de başka bir ilde bu kadar FİFA standartlarına sahip bir kent olduğunu düşünmüyorum, geleneksel oyunların organize edildiği bir başka il az bulunuyor, organize edilen bu şenliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

Festival süresince cirit gösterileri yapıldı,  günümüz edebiyatçılarının maketleri canlandırıldı. Çadırların önüne kurulan kazanlarda pişirilen mısır, kavurga, hedik, bulgur, pilav obaya gelen vatandaşlara ikram edildi.

Bakmadan Geçme