21'inci Ulusal su ürünleri sempozyumu gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi Ulusal su ürünleri sempozyumunun 21'incisine ev sahipliği yaptı.

21'inci Ulusal su ürünleri sempozyumu gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Onursal Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yaptığı ve 15-16 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen programın açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin ile Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Arslan yaptı. Online (çevrimiçi) olarak düzenlenen sempozyumda; Su ürünleri sektörünün akademik çalışmaları, mevcut durumu ve ihtiyaçlarını değerlendirerek; önemli tespitler ortaya koydular.

SEMPOZYUMDA 51 BİLDİRİ SÖZLÜ OLARAK SUNULDU

Su Ürünleri akademik camiası tarafından yoğun ilgi ile takip edilen sempozyumda,  Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 16 Üniversite ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından su ürünleri konusunda 51 adet sözlü bildirinin sunulduğunu aktaran Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Telat Yanık, üç tarafı denizlerle çevrili olan ve su kaynakları bakımından zengin bir coğrafyada yer alan ülkemizde bu alanla ilgili yaşanan sorunlara çözüm olabilecek projelerin üretilmesi gerektiğini vurguladı.

SU ÜRÜNLERİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ ELE ALINDI

Sempozyum hakkında kısaca değinen Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Arslan ise 40 yıla yakın bir süredir devam eden sempozyumun önemine değindi. Arslan: “Deniz ve iç su ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, içsu ve denizlerde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması gibi çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümler 21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunda masaya yatırıldı. Sektörün sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, özellikle pazarlama ve istihdam sorunlarının çözülmesi adına böylesine önemli bir sempozyumun düzenlenmesinde destek olan başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere düzenleme heyetine, kurum müdürlerine, sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, kayıt altına alınan oturumların faydalı olacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Soru-cevap bölümleriyle devam eden sempozyum, su ürünleri sektörünün mevcut durumunun derinlemesine müzakere edilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme