Erzurum'da CHP mitingi yine mi ertelenecek? Meydanda Allah'ü Ekber tekbirleri...

Erzurum Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle ertelediği mitingin ardından, bugün yapılacak olan Ekrem İmamoğlu'nun Millet Buluşması'nın da ertelendiği iddia edildi.

Erzurum'da CHP mitingi yine mi ertelenecek? Meydanda Allah'ü Ekber tekbirleri...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum'da 3 Mayıs'da yapılacak olan CHP mitingi, Valilik tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Ardından, CHP tarafından, 7 Mayıs'da yani bugün Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı bir miting düzenleneceği ifade edildi. Ancak bu kez de, mitingin yapılacağı Havuzbaşı Kent Meydanı'na Büyükşehir Belediyesi tarafından, tanıtım için sergilenmek üzere toplu taşıma araçları ve iş makineleri konularak buluşma engellendi. 

KAPATILAN MEYDANDA ALLAHÜ EKBER TEKBİRLERİ

Öte yandan, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Meydan'da bir grup vatandaşın Allahü Ekber tekbirleri de dikkat çekti. 

İMAMOĞLU'NDAN SEKMEN'E: "NEZAKETSİZLİĞİNİN KARA LEKESİNİ ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR TAŞIYACAKSIN"

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan, her şeye rağmen buluşmayı gerçekleştireceklerini duyurdu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e şu sözlerle yüklendi: 

"Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekman bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18.00’de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı’na bekliyorum. Haydi Erzurum."

"EKREM BAŞKANA BUNLAR VIZ GELİR, TIRIS GİDER"

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da, Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımını retweet ederek, "Ekrem Başkana bunlar vız gelir, tırıs gider." dedi. Kılıçdaroğlu, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Erzurum’un Ak Partili Belediye Başkanı'nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan'ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider."

Öte yandan, CHP İl Başkanı Suat Dülger de, bugün konuyla ilgili olarak basın açıklaması düzenledi. 

Belediye'nin tavrını şiddetle kınadıklarını söyleyen İl Başkanı Suat Dülger, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HERKES OLUR DEDİ"

"Millet İttifakı'nın Erzurum'da halkla buluşması, miting yapmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. 3 Mayıs'taki mitingimiz, komik bir gerekçe ile 'güvenlik alamayız' diyerek İstasyon Meydanı'ndan alındı. Zamanımız kalmadığı için mitingi iptal etmek zorunda kaldık. Bugün, akşamüzeri Ekrem İmamoğlu Başkanı´mız Erzurum'a gelecekti, Cumhuriyet Caddesi'nden başlayarak halkla buluşma ve esnaf ziyaret yapacaktık. Valiliğe gittik, söyledik. Herkese söyledik. Herkes de 'olur dedi.

"BİZE YER GÖSTERSİNLER"

"Belediye, anonslarımızı duymuş. Engellemek için bugün meydana, 'tanıtım' adı altında itfaiye aracı, zabıta aracı hatta ambulans bile getirmiş. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun, Erzurum'da yüksek destek alacağını bildikleri için böyle yapıyorlar. 3 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'nun mitingini nasıl engelledilerse; İmamoğlu'nun halkla buluşmasını da engellemeye çalışıyorlar. Bu kararları alanları, şiddetle kınıyoruz. Bu ülkede hukuk varsa; Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın Erzurum'un herhangi bir yerinde halkla buluşmasına engel olunmamalı. Bu nedenle tüm halkımızı sağduyuya davet ediyorum. Halkımızı desteğe çağırıyorum. Bizi sürekli mağdur etmeye çalışıyorlar; nedenini anlamıyorum. Mağdur edebiyatı yapmak istemiyoruz. Bize bir yer göstersinler, halkla buluşma yapacağız."

Bakmadan Geçme