Erzincan'da tarihi ahşap evlerdeki yangın söndürüldü

Erzincan Kemaliye'de tarihi ahşap evlerde çıkan yangın 5 saatlik çalışma ile söndürüldü.

Erzincan'da tarihi ahşap evlerdeki yangın söndürüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan Kemaliye'deki Gençağa Mahallesi'nde restore edilen tarihi 4 ahşap evde çıkan yangın, 5 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınabildi. 

Yangın, Erzincan itfaiyesinin yanı sıra, Kemaliye, İliç ile Malatya'nın Arapgir belediyelerinden gelen ekiplerce söndürüldü. 

Yangından etkilenen bir kişinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yangın sonrası tarihi özelliğe sahip restorasyonu yapılmış koruma altındaki 4 tescilli tarihi ev kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye ekiplerinin evlerin ahşap olması nedeniyle aralıklarla soğutma çalışmalarını sürdürecekleri belirtildi.

VALİ MAKAS: "İNCELEME BAŞLATILACAK"

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Mehmet Makas, yangın bölgesinde helikopterle inceleme yaptı.

Bölgeye giderek koordineli bir çalışma başlatan Makas, yangın kontrol altına alındıktan sonra yangınzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Makas, yangında can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Yaraların en kısa sürede sarılması için bir an önce çalışmalara başlanacağını aktaran Makas, şunları kaydetti:

"Çıkan yangının ardından merkez ile birlikte tüm ilçelerden ve çevre illerin yakın ilçelerinden itfaiye takviyesi geldi. Kemaliye'de bulunan 8 itfaiye aracı haricinde, Erzincan Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerimiz, Erzincan Orman İşletme Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz, çevredeki maden işletmeleri ile birlikte, Malatya Arapgir, Elazığ Ağın ve Sivas Divriği ilçelerinden onlarca itfaiye aracı, arazöz ve sulama tankerleri ile yangına müdahale edilerek büyük bir ekip çalışmasıyla yangın söndürüldü. Yangın, vatandaşlarımızın da katkıları ile daha fazla büyümeden kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Destek veren bütün il ve ilçelerimize, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Bakmadan Geçme