Oğuzhan Yavuz 'Kırk yılın rüyası' Turnaçayırı Barajı'nı inceledi

DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz 'Kırk yılın rüyası' olarak adlandırılan Turnaçayırı Barajı'nda incelemelerde bulundu.  

Oğuzhan Yavuz  'Kırk yılın rüyası' Turnaçayırı Barajı'nı inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Erzincan Çayırlı Turnaçayırı Barajı inşaatında gelinen seviye ile ilgili olarak 82. Erzincan Şube Müdürü ve Yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.  

“İLİMİZİN MÜMBİT TOPRAKLARINI SU İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ”  

Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz incelemelerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “DSİ olarak Erzincan iline yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz. Erzincan ilimiz ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgede ki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Erzincan ilimizde bir barajı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün de ekibimiz ile birlikte gövde dolgusunu tamamladığımız ve su tutma hazırlıklarına başladığımız Erzincan Turnaçayırı Barajımızda incelemelerde bulunduk.” dedi  

“MİLLİ EKONOMİYE 2021 YILI BİRİM FİYATLARI İLE YAKLAŞIK 97 MİLYON TL KATKI SAĞLANACAKTIR “ 

Barajın bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 148 bin 870 dekar tarım alanını sulamaya başlayacaklarını da belirten Yavuz, "İnşallah baraj ile birlikte bu bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde buğday, arpa, patates, fasulye, şekerpancarı, çayır, yonca gibi birçok ürünün verimi ve çeşitliliğini artırarak, üreticimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yaklaşık 97 Milyon TL katkı sağlanacaktır.” dedi.  
 

Bakmadan Geçme