Kemaliye'nin tarihi ve turistik yerlerin ekonomiye kazandırılacak

Erzincan Kemaliye'de gerçekleştirilecek olan KUDAKA destekli projeyle ilçede bulunan tarihi ve turistik yerlerin ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor

Kemaliye'nin tarihi ve  turistik yerlerin ekonomiye kazandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeyer alan  tarihi ve turistik yerlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla yaklaşık 1,3 milyon liralık yatırım desteği verileceğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak KUDAKA'dan yapılan açıklamaya göre, '2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2' kapsamında onaylanan ve Kemaliye Kaymakamlığınca yürütülecek olan 'İpek Yolu Projesi' destek sözleşmesi imzalandı.

Toplam bütçesi yaklaşık 1,3 milyon lira olan ve 1 milyon lirası KUDAKA tarafından finanse edilecek projede, turizm potansiyeli yüksek Kemaliye’nin ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak bölgede bulunan tarihi ve turistik yerlerin ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

YÜRÜYÜŞ YOLU İNŞA EDİLECEK

Proje dahilinde, tarihi geçmişi, özgün iklimi, coğrafi yapısı, zengin su kaynaklarıyla farklı turizm tipleri için çok yönlü potansiyele sahip Kemaliye ilçesinde belirlenen 2 farklı cazibe merkezi konumundaki Yuvaköy ve İpek Yolu turizm alanları ile ilgili tadilat çalışmaları yürütülerek tarihi noktaların turizme kazandırılması sağlanacak ve bölgedeki bir rotaya yürüyüş yolu inşa edilecek. Kemaliye'de tescilli ve koruma altına alınan  tarihi İpek Yolunun ayakta kalan kısmının da restore edileceği projeyle, özellikle doğaseverlerin kullandığı yürüyüş rotalarının yeni gezginlerle buluşmasıda amaçlanıyor.

KUDAKA Erzincan Yatırım Destek Ofisinde gerçekleşen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş ve ilgili kurumların projeden sorumlu teknik personeli katıldı.

Bakmadan Geçme