Kardan yolda kalanların imdadına jandarma yetişti

Erzincan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.

Kardan yolda kalanların imdadına jandarma yetişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Refahiye’de Dumanlı Tabiat Parkı yolunda kara saplanıp mahsur kalan araçlar jandarma, belediye ve ilçe özel idaresi ekiplerince halat bağlanıp iş makinesiyle çekilerek kurtarıldı.

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini sürdürüyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Iğdır ve çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar diğer yerlerde kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden orta ve kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, bölge genelinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

JANDARMA YARDIMA YETİŞTİ

Kar ve tipinin yoğun şekilde etkili olduğu Erzincan’ın Refahiye ilçesinde Dumanlı Tabiat Parkına giden vatandaşlar geri dönüş yolunda mahsur kaldı. 4x4 araçlarla kara saplanıp mahsur kalan vatandaşların yardımına jandarma, belediye ve ilçe özel idaresi ekipleri yetişti. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı güzergâhta kara saplanan araçlar halat yardımıyla iş makineleriyle çekilerek kurtarıldı.

Refahiye İlçe Özel İdaresi Müdürü Sezai Bayram, “Kışın bu güzergâhta oldukça yoğun kar oluyor. Zaman zaman yolda mahsur kalanların yardımına yetişiyoruz. Kardan kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kış şartları ağır.” dedi.

ERZİNCAN-TUNCELİ KARA YOLU KONTROLLÜ OLARAK ULAŞIMA AÇILDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatılan Erzincan-Tunceli kara yolunun, ekiplerin çalışmasıyla yeniden trafiğe açıldı.

Karla mücadele ekipleri, kara yolunda yoğun çalışma yürütürken tipi devam etmekte. Bu güzergâhı kullanacak araç sürücülerinin yanlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları hatırlatıldı.

Bakmadan Geçme