İkinci el eşya satıcılarının yüzü güldü

Yüz yüze eğitimin yapılamamasının ardından eğitim öğretimin başlaması ve üniversite öğrencilerinin Erzincan'a gelmesiyle, ikinci el eşya piyasası hareketlendi.

İkinci el eşya satıcılarının yüzü güldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim uygulamasıyla iş yoğunluğu azalan ikinci el eşya satıcıları her yaz dönemi yaşadıkları yoğunluğu yaşayamadı. Yüksek Öğretim Kurulunun yüz yüze eğitime başlama kararı Erzincan’da ikinci el eşya satıcıları ve nakliyatçıları da hareketlendirdi. İkinci el eşya satışı yapan esnaf iş yerlerine gerekli malzemeleri doldurarak hazırlıklarını tamamladı.

Yüz yüze eğitimin başlamasından memnun olduklarını ifade eden esnaflar, “Üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitim gördükleri dönemde işlerimiz durma noktasına geldi. Öğrenciler gelmeyince eşyalar da elimizde kaldı. Yüz yüze eğitimin açılmasına çok mutlu olduk. Hazırlıklarımızı tamamladık, öğrenciler gelmeye başladı. Bizim de eşya satışlarımız arttı.” diye konuştular.
Esnaf ürün çeşitliliği ve hesaplı eşyalar ile öğrencilere satış yaptıklarını kaydederek, "Erzincan’a gelen misafir öğrencilerimize elimizden geldiğince hesaplı ve cüzi miktarlarda ki ürünlerimiz ile yardımcı oluyoruz. Elimizde eşya yoğunluğu olduğu için her öğrenci hesabına göre ürün bulabiliyor.” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme