Geleneksel Türk Okçuluğu Erzincan'da yaşatılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik merkezlerinde gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimi Erzincan'da tüm hızıyla devam ediyor.

Geleneksel Türk Okçuluğu Erzincan'da yaşatılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan Gençlik Merkezi sayesinde 8 ile 29 yaş arası gençler eğitimlere ücretsiz olarak katılabiliyor. Tarihi çok eskilere dayanan okçuluk, Türkler için hem milli hem de manevi değerler açısından büyük bir öneme sahip. Erzincan Gençlik Merkezi sayesinde bu bilinçle, 8 ile 29 yaş arası gençler atalarının izinde, şanlı tarihiyle, kültürüyle, ok ve yayla tanışarak ok atıcılığı eğitimlerine ücretsiz olarak katılıyor. Geleneksel Türk Okçuluğu eğitiminde çalışmalar gruplar halinde devam ediyor. Eğitime katılan çocuklar ve gençler ise Erzincan Gençlik Merkezi’nin yapmış olduğu bu hizmetinden dolayı memnun kaldıklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“ÇALIŞMALARIMIZA TÜM ERZİNCANLI GENÇLERİMİZİ DAVET EDİYORUM”

Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitmeni Fatih Gülnahar, “Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimleri Erzincan Gençlik Merkezinde devam ediyor. Milli ve manevi değerimiz olan geleneksel Türk okçuluğunu gençlerimiz aracılığıyla yaşatmak onlara tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için burada faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Burada küçük ve büyük yaş gurupları olarak haftanın belirli gün ve saatlerinde gençlerimizin serbest zamanlarında hem spor yapıyoruz, hem de Türk milleti olarak bu önemli değerimizi, mirasımızı gençlerimize aktarıyoruz. Erzincan’da gençlerimizi geleneksel Türk okçuluğuna ilgi duyuyorlar. Bu eğitimlerimize çok yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Geleneksel Türk okçuluğu hem spor anlamında hem de milli bir değer anlamında büyük önem arz ediyor. Bu sporda özellikle dikkat dağınıklığı olan hiperaktif gençlerimiz doktor tavsiyesi ile de bu spora yönlendiriliyorlar. Burada gençlerimiz odaklanmayı, doğru duruş ve atış tekniklerini öğrenerek hem sportif anlamda hem de milli kültürümüzün yaşaması anlamında büyük çaba sarf ediyorlar. Bizlerde burada gençlerimizin milli değerimizi atalarımızın kültürünü yaşatmak ve kursiyerlerimiz aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza tüm Erzincanlı gençlerimizi davet ediyorum.” diye konuştu.

“MİLLİ VE ATA SPORUMUZU BURADA YAŞATMAKTAN DOLAYI GURURLUYUM”

Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimlerine katılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ilahiyat fakültesi 3’üncü  sınıf öğrencisi Yusuf Çullu yaklaşık 2 yıl öncesinde geleneksel Türk okçuluğu ile tanıştığını belirterek,” Daha önceden okçuluğu merakım vardı. Merakımı gidermek için köyümüzde kendi yaptığımız oklarla merakımı gideriyordum. Fakat Erzincan’da bu etkinliğin olduğunu öğrenince arkadaşlarımızla birlikte severek ve koşa, koşa geldik. İlk zamanlarım çok heyecanlıydım. Şimdi çok yol kat ettim, yarışma ve turnuvalara katılabilecek kapasiteyi de yakaladım. Milli ve ata sporumuzu burada yaşatmaktan dolayı gururluyum.” dedi.

Bir başka sporcu Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Gülay Aydoğdu’da Tesadüfen tanıştığı geleneksel Türk okçuluğu sporuna merakının olmamasına rağmen 1 yıldır sürdürdüğü kurslar sonrasında çok sevdiğini ve kaliteli vakit geçirmeye başladığını belirterek, geleneksel Türk okçuluğu sporuna katılarak kaliteli zamanın yanında ata sporunu yaparak öğrendiklerini gelecek kuşaklara aktarmak istediğini ve bu sporun her Türk gencinin vazifesi olduğunu söyledi.

Öte yandan Erzincan Gençlik Merkezinde devam eden antrenmanları Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, İl Müdürü Volkan Burak Mumcu ve Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köroğlu’da izleyerek sporculara başarı temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme