Eşini 22 kez bıçaklayıp öldürdü, duruşmada susma hakkını kullandı!

Erzincan'da geçtiğimiz eylül ayında eşini 22 bıçak darbesiyle öldüren sanık, mahkemede görülen ilk duruşmada susma hakkını kullandı.

Eşini 22 kez bıçaklayıp öldürdü, duruşmada susma hakkını kullandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Eylül 2022 tarihinde Erzincan merkez Halitpaşa Mahallesi’nde bir apartmanda meydana gelen olayda, aralarında geçimsizlik yaşanan A.Ö (31) ile eşi Handan Ö. (30) evde tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda A.Ö, eşini önce sırtından olmak üzere toplam 22 yerinden bıçakladı. Daha sonra A.Ö evden ayrıldı. Genç kadın kaldırıldığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Olayın ardından polis merkezine giden A.Ö  suçunu itiraf edip teslim oldu. 6 ve 9 yaşlarında iki çocuğu olan A.Ö, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eşini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan A.Ö’nün yargılanmasına başlandı. Erzincan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık A. Ö, Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. İddianamenin okunmasının ardından savunması sorulan sanık A.Ö, savunma yapmayacağını ve susma hakkını kullanmak istediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, hakkında ‘Eşe karşı canavarca hisle kasten adam öldürmek’ suçundan dava açılan A.Ö'nün tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşmayı erteledi.

Bakmadan Geçme