Erzincan'da kapanan 135 yolun 109'u açıldı

Erzincan'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 135 köy yolu ulaşıma kapanmıştı.

Erzincan'da kapanan 135 yolun 109'u açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan’ın merkez ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından 135 köy yolu ulaşıma kapanmış, hayat durma noktasına gelmişti.

Kapanan 135 köy yolunun 109'u ulaşıma açıldı. 

Olumsuz hava şartları nedeniyle Çayırlı’da 3, Refahiye’de 15, Tercan’da 6 ve Üzümlü 2 olmak üzere toplamda 26 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı bulunan 26 köy yolunun ulaşıma açılması için ise çalışmalar aralıksız sürüyor.

İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği 68 ekip, 4 bıçaklı kamyon, 19 kepçe, 3 dozer ve 14 greyder ile kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor. 

BUZLANMAYA DİKKAT!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgar, Kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililere ve vatandaşa dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

ZİRAİ DON OLABİLİR

Bölge genelinde (Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Ardahan) kuvvetli zirai don bekleniyor.

Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaş başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbir alınması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelmesi konusunda uyarı yapıldı.

Bakmadan Geçme