Erzincan'da fabrika gibi meslek lisesi

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahip olduğu ekipmanlar sayesinde üretime katkı sağlıyor aynı zamanda kalifiye elemanlarıyla bulunduğu sektörlere usta kazandırıyor.

Erzincan'da fabrika gibi meslek lisesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimlerine devam eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kentin en gözde okulları arasında bulunuyor. Okul bir yandan üretim yapıyor bir yandan da donanımlı elemanlar yetiştirerek öğrencilere istihdam alanı oluşturuyor. Lise, Raylı Sistemler Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Harita-Tapu-Kadastro, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım ve İnşaat Teknolojisi gibi bölümleriyle adeta fabrika gibi.

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi Erzincan’da da uygulanmaya devam ederken üretimlerine ve çalışmalarına devam eden meslek lisesi şu aralar kütüphanesi bulunmayan okullara kitaplık yapıyor.

38 OKULDA PROJEDEN YARARLANACAK

Millî Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda 2021 yılı sonuna kadar Erzincan ilinde kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılması için yer tespitleri ile gerekli donatım planlamaları yapılırken il genelindeki tüm okul türü kademelerinden 38 okulun projeden yararlanacağı belirtildi. Kütüphanesi olmayan okullara ise kütüphane donatım malzemeleri Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından eğitim gördükleri atölyelerinde üretiliyor.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi için lisede devam eden üretimi yerinde görüp incelemelerde bulundu.

“OKULLAR ARASI BAŞARI FARKI AZALACAK”

Gün, bu projenin okullar arası başarı farkının azaltılması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca potansiyeli harekete geçirme anlamında bu kitaplıkların hepsinin meslek liselerinde yapılıyor olmasının hem öğrenci açısından hem de öğretmenleri açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Devam eden proje kapsamında Erzincan’da da 38 tane okulumuzda kütüphane yok. Kütüphanesi olmayan okullarla ilgili olarak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde şu anda bu okullardaki kütüphaneleri, kitaplıkları çok yoğun ve hızlı bir şekilde yetiştirilmeye çalışılıyor. Özellikle bakanlığın okullar arası başarı farkının azaltılması ile ilgili olmazsa olmaz kütüphanelerin bulunması çok önemlidir.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme