Erzincan vaka sayılarında ilk 10'da

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan insidans haritasına göre Erzincan vaka sayılarında ilk 10'da yer alıyor.

Erzincan vaka sayılarında ilk 10'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9-15 Ekim haftasında yayımlanan yeni insidans haritasına göre Erzincan vaka sayılarında ilk 10 il arasında yer alıyor. Yüz binde 402.25 olarak gerçekleşen vaka sayıları ilde paniğe neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili paylaşımında,  "9-15 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Kilis, Tunceli, Ardahan, Çankırı, Kahramanmaraş, Osmaniye, Erzincan." dedi.

Aşılamanın önemine de değinen Sağlık Bakanı Koca , “Aşılarınızı yaptırmadıysanız veya devam dozunu öncelikli konularınız arasında görmüyorsanız, hastalığı yaşayan tanıdıklarınızla konuşun. Aşı hakkında en gerçekçi fikre sahip olanlar, Covid-19’u aşı yardımıyla atlatanlardır. Lütfen aşılarınızı yaptırın. Günlük vaka sayılarının 28-30 Bin civarında olduğu son döneme ait veriler, her 1.000 vakadan ortalama 4,2’sinin yatırılarak tedaviye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Hastalarda zatürre oranı yine bu dönemde yüzde 4,2. Vaka sayısına kıyasla ağır hasta oranımız binde 6,6.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme