Erzincan şerbeti ekonomiye can verecek

KUDAKA, "Erzincan'ın Meyveleri Türkiye'nin Şerbetlerine Dönüşüyor" projesiyle bölgede yetişen meyveleri şerbet olarak ekonomiye kazandırmayı hedefliyor.

Erzincan şerbeti ekonomiye can verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ERZURUM (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), "Erzincan'ın Meyveleri Türkiye'nin Şerbetlerine Dönüşüyor" projesiyle bölgede yetişen meyveleri yaklaşık 500 yıllık geleneksel şerbet hazırlama yöntemleriyle ekonomiye kazandırmayı hedefliyor.

KUDAKA'dan yapılan açıklamaya göre, "Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2" kapsamında şahıs şirketiyle projenin destek sözleşmesi imzalandı.

Proje kapsamında Erzincan bölgesinde yetişen meyvelerin Osmanlı döneminden kalma ve yaklaşık 500 yılık tarihe sahip geleneksel şerbet hazırlama yöntemlerine göre şerbet yapılması ve ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

Yüksek rakımı, temiz havası ve özellikle dağlarında barındırdığı yer üstü kaynakları açısından zengin olan bölgede yetişen kuşburnu, alıç, ahlat, dağ elması ve kızılcık gibi meyveler işlenerek bu kaynakları katma değeri yüksek ve yenilikçi ürün çeşitliliğine dönüştürülmesi ve pazarlanması hedefleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla mevcut üretim kapasitesinin yaklaşık 8-10 kat artacağı öngörülüyor. Bölgenin doğal kaynaklarının verimliliğinin artmasına ve yöresel lezzetlerin farklı pazarlara açılmasına örnek olması beklenen projenin, aynı zamanda ulusal çapta bir marka amacıyla da bölge ekonomisine yüksek katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

İmza törenine KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, şirket sahibi Merve Yıldız ve ajans yetkilileri katıldı.

Bakmadan Geçme