Erzincan'da kablo hırsızları işte böyle yakalandı!

Erzincan'da bakır kablo hırsızlığı yapan 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı.

Erzincan'da kablo hırsızları işte böyle yakalandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 13.01.2022 tarihinde yürütülen devriye görevi sırasında Cumhuriyet Mahallesi Tekin Civaş Bulvarı üzerinde şüphe üzerine bir motosiklet durduruldu. Yapılan sorgulamada motosiklette F. A., B. A. ve G. A. isimli şahıslar olduğu belirlendi. Motosiklette yapılan inceleme neticesinde arka kısmında bulunan römork içerisinde yanmış kablolar ile birlikte 1 adet ekmek bıçağı, 1 adet keser ve 1 adet kerpeten olduğu görüldü. Bunun üzerine yapılan GBT sorgusunda G.A. isimli şahsın Erzincan İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından 2021/3188 karar numarasıyla arandığı anlaşıldı.

Yapılan mülakat neticesinde motosikletin arka tarafında bulunan römork içindeki kabloların, Işıkpınar Mahallesi'nde yer alan bir tavuk çiftliğine ait depodan alındığı tespit edildi. Tavuk çiftliğinin sahibine ulaşılması akabinde depodan yaklaşık 350 metre boyunda elektrik kablolarının kesilmek suretiyle çalındığı doğrulanarak yaklaşık 50 adet depo aydınlatmasında kullanılan floresan lambaya da zarar verildiği tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan talimatlar üzerine şüpheli şahıslar gözaltına alınarak işlemlere başlanıldı. Çalınan 350 metre boyundaki elektrik kablosunun ve 50 adet floresan lambaların müştekiye zararının 28 bin 500 TL olduğu, ele geçirilen yakmak suretiyle plastiğinin eritildiği bakır malzemenin 48 kg geldiği ve değerinin 3 bin 600 TL olduğu tespit edildi.

F. A., B. A. ve G. A. isimli şahıslar 14.01.2022 günü hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama talebi ile sevki sonrası F. A., B. A. ve G. A. isimli şahıslar Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Erzincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bakmadan Geçme