Erzincan'da 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projesi

Erzincan'da ''En İyi Narkotik Polisi: Anne'' projesi başlatıldı. Bu kapsamda ailelere madde bağımlılığı hakkinda bilgilendirme yapılıyor.

Erzincan'da 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kasım 2020 tarihinde hayata geçirilen  “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi, İçişleri Bakanlığı tarafından, çocukların ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek için başlatıldı. 

Proje kapsamında, Erzincan’da, ‘Narkorehber’ ve ‘Narkonokta’ faaliyetleri ile Halk Eğitim Merkezinde kurs gören anne ve anne adaylarına, sürücü kurslarında eğitim gören vatandaşa, müftülük bünyesinde çalışan cami imamları ve Kuran kursu hocalarına, Kuran kurslarında bulunan anne ve anne adaylarına, kent genelinde çeşitli okullarda görevli öğretmen ve idarecilere, öğrenci velilerine ve özel güvenlik görevlilerine madde bağımlılığı ve uyuşturucu maddenin zararları konusunda seminerler veriliyor, farkındalık oluşturuluyor.

Bu çerçevede Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek ve uyuşturucu ile daha güçlü mücadele etmek amacıyla anne duyarlılığından ve mücadelede anne desteğinden hareketle devam eden eğitimlerde, öğrenci velilerinden oluşan annelere narko-rehber faaliyetleri dahilinde bilgilendirmelerde bulundu.

Bakmadan Geçme