Erzincan barajlarında su seviyeleri alarm veriyor

Erzincan Göyne Barajı ile Tercan Barajı'nın su seviyesi, küresel iklim felaketinden dolayı düştü.

Erzincan barajlarında su seviyeleri alarm veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan’da yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Kurulda ana madde küresel iklim felaketinin neden olduğu kuraklıktan dolayı barajlardaki su seviyesinin düşmesi oldu.

Bu yıl, değişen mevsimler ve düşmeyen yağıştan dolayı, Erzincan (Göyne) Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 26,78’e, Tercan Barajı’nın doluluk oranı da yüzde 63,83’e düştü.

AFAD toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Erzincan Valisi Mehmet Makas yaptı.

Barajlardaki su seviyeleri ile ilgili bilgi vereb Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ise, “Geçen senenin aynı tarihine göre Erzincan Barajı’nda 1 milyon metre küp fazla suyumuz var. Bunun gerekçesi de şu; zaten barajları biz bunun için yapıyoruz, kurak sezonda kullanabilmek için yapıyoruz. Üst havzadan daha önce biriktirdiğimiz sudan çok fazla bir tüketimimiz olmamış. Bunu bol miktarda suyumuz var harcayalım diye demiyorum. 2 milyon metre küp Erzincan Barajı için çok büyük bir su değil. Sonuçta yüzde 26’sı dolu olduğuna göre yüzde 74’ü boş. Yağışlardan inşallah daha da faydalanacağız. Tercan Barajı’nda geçen yıl aynı tarihte yüzde 33 iken şuan da yüzde 63,83’te dolu. Tercan Barajı sulama ve enerji maksatlı. İnşallah yağışlarımız daha da artacak. Dua ediyoruz ki bir problem olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme