Dikkat! Kuvvetli yağış geliyor…

Meteoroloji Erzincan'da vatandaşı kuvvetli yağışa karşı uyardı.

Dikkat! Kuvvetli yağış geliyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağmurlu, yükseklerin ise karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların gece saatlerinden itibaren Erzincan çevresinde kuvvetli olacağı; sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görüleceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden orta kuvvette, bölgenin batısında zaman zaman kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

“KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI”

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak yağış şeklinde görüleceği, Erzincan çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel küçük çaplı dolu yağışı, dağlık kesimlerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

“ÇIĞ, BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Bakmadan Geçme