Türkiye'nin en büyük maden rezervi Elazığ'da ortaya çıktı!

Yaklaşık bir yıldır Elazığ'da çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında, Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervine ulaşıldı.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi Elazığ'da ortaya çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelişmenin ardından maden rezervinin çıkarılması için yapılan ihalenin iptal edilmesinin ardından bölge halkı sürecin tamamlanmasını bekliyor.  Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’nin mermi ihtiyacını karşılayan Maden ilçesinde bulunan yeni rezervler vatandaşı heyecanlandırdı.  MTA tarafından Maden ilçesinde bulunan polimetal sahalarının ihalesi 21 Nisan’da  gerçekleştirildi.  Cumhuriyet tarihinin en büyük maden sahası olan ve piyasa değeri milyonlarca dolar olan rezervlerin işletilmesi ile ilgili ihaleye Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi Şirketi ile Port Madencilik Şirketi katıldı.

İhaleyi, 2 milyar 205 milyon lira ile Port Madencilik Şirketi kazandı .Ancak  Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği; ihale sahaları, ihale kararının, şartnamenin ve ilanın yürütmesinin durdurulması talebi ile ilgili dava açtı.  Açılan davanın sonuçlanmasının ardından ihale iptal edildi. İlçe sakinleri ise ihalenin bir an önce sonuçlanıp çalışmaların başlamasını istiyor.

Yorumlar 1
Raif 26 Kasım 2022 21:38

Hayırlı olsun

Bakmadan Geçme