Pisa Kulesi'nden eğri minare zamana meydan okuyor

Elazığ'da Kadir Gecesi'nde secde etmesi üzerine eğik kaldığına inanılan 9 asırlık eğri minare zamana meydan okumaya devam ediyor.

Pisa Kulesi'nden eğri minare zamana meydan okuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 1157 yılında Artuklu hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından inşa ettirilen Harput Ulu Cami'nin eğik minaresi ile dikkat çekmeye devam ediyor. Eğri minarenin İtalya’da bulunan Pisa kulesinden daha eğri olduğu ve bu durumun tescillendiği de söyleniyor. Eğri minaresi ve kemer taş yapısıyla beğeni toplayan minareye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük.

“HARPUT ULU CAMİİ DOĞU ANADOLU’NUN MÜHRÜ”

Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, ” Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin mührü olan Ulu Camideyiz. Görüldüğü üzere kemer taşlarıyla diğer camilerden farklı kılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından buraya gelen vatandaşlarımız, sabah veya diğer vakit namazlarını burada kılıp gidiyorlar." dedi.

“PİSA KULESİ’NDEN DAHA EĞRİ OLDUĞUNU SÖYLERLER”

Ulu Cami’nin, özellikle eğri minaresi ve kemer taş detaylarıyla önemli bir yere sahip olduğunu da belirten Demirpolat, "Minarenin neden eğri olduğuna dair farklı bilgiler var ama Pisa Kulesi’nden daha eğri olduğunu söylerler. Camimizin, yaklaşık 9 asırlık bir tarihi var. Yeni Yapılmış gibi hala dimdik ayakta duruyor." diye konuştu.

Camiyi ziyaret eden vatandaşlardan Coşkun Orlu ise "Harput’ta tarihi yerleri ve eğri minareyi görmeye geldim. Pisa Kulesi’ni televizyonda, belgesellerde hep eğriliğiyle hep ön planda tutuyorlar ama bizim Elazığ’da bulunan eğri minarenin ondan daha eğri olduğu kanıtlanmıştır."  dedi.

Bakmadan Geçme