Öğrenciler köpek saldırılarına karşı tiyatroyla bilinçlendiriliyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu ve Hayvan Refahı Derneği iş birliğiyle yürütülen 'Köpeği Tanı Kendini Koru' projesi kapsamında okullarda köpeklerin beden dili ve onlara nasıl yaklaşılması gerektiği tiyatro oyunuyla öğretiliyor.

Öğrenciler köpek saldırılarına karşı tiyatroyla bilinçlendiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayata geçirilen proje kapsamında, FÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri, köpeklerin beden dili konulu bir tiyatro oyunu hazırladı. Üniversite öğrencileri, danışman hocalarının koordinasyonuyla, irtibata geçtikleri okullara öğrencilerin boyamaları için köpek temalı resimler gönderiyor.

Resim gönderilen okullara giden gençler, 'cancan' ve 'havhav' karakterleriyle köpeklerin beden dili ve onlara nasıl yaklaşılması gerektiğini sahneledikleri oyunla anlatıp, sunum yapıyor.

SON ZAMANLARDA ISIRMA VAKALARI ARTTI

Dernek Başkanı ve FÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özen, gerçekleştirdikleri projeyle temel eğitimdeki çocuklara sokakta yaşayan hayvanların beden dilini anlatmayı hedeflediklerini belirtti.

Son zamanlarda ısırma vakalarının arttığını ve bu konuda birçok çalışma yapıldığını aktaran Özen, "Hepimizi çok üzüyor olaylar. Hiç kimse çocuğunun ya da kendisinin bu anlamada sıkıntı yaşamasını istemiyor. Sokakta yaşayan 10 milyon hayvanın varlığından bahsediyoruz. Bunun için bu çalışmayı yaptık." dedi.

Gönüllü öğrencilerle çocukları sahipsiz hayvanlara karşı bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Özen, "Örneğin köpek dişlerini gösteriyor. Çocuk da köpeği sevmek istiyor. Köpeğin dişlerinin göstermesini, çocuk gülmek olarak algılıyor. Aslında köpek ona 'gelme' diye sinyal veriyor. 'Isıracağım' diye havlıyor." dedi.

Özen, Elazığ'da başladıkları projenin Türkiye genelinde yayılması için çalışacaklarını belirtti

KÖPEKLERİN BEDEN DİLİNİN VE DUYGULARININ DOĞRU ŞEKİLDE AKTARILMASI HEDEFLENİYOR

Veteriner Fakültesi öğrencisi Beyza Berfin Şener, arkadaşları ile gönüllü olarak projede yer aldıklarını, köpeklerin beden dilini ve duygularını doğru bir şekilde öğrencilere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

İlkokul öğrencisi Miralem Yüksel, oyunla birlikte hayvanlara nasıl yaklaşması gerektiğini öğrendiğini ifade etti.

Öğrenci Toprak Çiçekçi, daha önce sahipsiz köpeğin saldırısına uğradığını anlatarak, "Hastaneye gittik. Bana iğne yaptılar. Bundan sonra köpeklerin kuyruk ve kulaklarını çekmeyeceğiz. Onlara doğru şekilde yaklaşacağız." diye konuştu.

Bakmadan Geçme