Mahalle sakinleri diken üstünde

Elazığ'ın merkeze bağlı Hicret Mahallesi'nde, kaynağı tespit edilemeyen rögar altından geçen doğal gaz sızıntısı sebebiyle olan kıvılcımlar vatandaşları korkutuyor.

Mahalle sakinleri diken üstünde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, 3 gün önce Elazığ merkeze bağlı Hicret Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede bulunan doğal gaz sızıntılarından kaynaklanan gaz, rögar kapaklarının altından yangına sebep oldu. Alevleri gören mahalle sakinleri durumu Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, çıkan yangınlara müdahale etti. Kentin doğalgaz ihtiyacını karşılayan AKSA Doğal gaz ekipleri, sızıntının kaynağını tespit edemezken, mahalle sakinleri çalışmaların yetersiz olduğunu savundu.

"RÖGARLARA KİBRİT ÇAKSAN HEMEN YANIYOR"

Çıkan yangınla ilgili konuşan Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Elazığ’da bulunan doğalgaz ekiplerinin yetersiz kaldığını, çıkan sızıntının nedenini bugün de bulamazlarsa durumu valiliğe bildireceklerini söyledi. Gülbasan, "Burada 3 gündür çalışma var. Buradan ana hat geçiyor. Herhalde ana hat rögarlara bir sızıntı vermiş. Vatandaşların da bilmeyerek attığı sigara sonucu rögar yanınca itfaiyeye ve doğal gaz yetkililerine haber verdik. O günden beri doğal gaz ekipleri burada çalışıyorlar ve halen daha sızıntının nerede olduğunu bulamamışlar. O sokakta bulunanlar biraz tedirgin oldu. Çalışıyorlar, umarım bugün bulurlar ama daha tespit edemediler. Rögarların yanında kibrit çaksan hemen yanıyor. Bu iş tehlikeli, eğer bugün halletmezlerse vali ile görüşüp daha Ankara veya başka yerden ekip talep edeceğiz. Demek ki buradaki yetkililer tecrübeli değiller. Çünkü 3 gündür buradalar ve bulamadılar.” dedi.

Kentin doğalgaz ihtiyacını karşılayan AKSA Doğal gaz Bölge Müdürü Resul Korkmaz ise, "Bölgedeki tüm hatlar inceleniyor. Alevlerin kaynağı doğalgaz mı başka bir şey mi diye arkadaşlarımız çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme