İBB Nazım Hikmet'i depoda unuttu

İBB'den büyük ayıp... İBB düzenlediği yarışmaya Nazım heykeli gönderen Elazığlı Heykeltıraş Uygur Orhan'ın eserini depoda unuttu.

İBB Nazım Hikmet'i depoda unuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) , ‘İstanbul Senin’ adıyla Yeşil Alanlarda Sanat Yapıtları Tasarımı konulu bir yarışma düzenledi.  Elazığlı heykeltıraş Uygur Orhan da, söz konusu yarışmaya 'Nazım Hikmet Ran'ı tasvir eden bir heykel ile katıldı. Ancak İBB yetkilileri o eseri depoda unuttu. Bu tavırları ile sanatçıyı hem maddî hem de kayba uğratan yetkililerin özürleri ise kabahatlerinden büyük. 

"ESERİMİ DEPODA UNUTMUŞLAR"

Sanatçı Uygur Orhan, olaydan, eseriyle ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş olmayınca haberdar oldu. Bunun üzerine İBB yetkililerini arayan Orhan, yetkililerden gerçeği öğrendi. Yetkililer, Uygur Orhan'a eserinin depoda unutulduğunu söyledi.  Orhan “Gönderdiğim kişi belgesini mail atmadığım gerekçesiyle bana heykeli erken gönderdiğimi ve depoda unuttuklarını söylediler.” dedi.

"HEM MADDİ HEM MANEVİ KAYIP"

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Orhan, hem maddi hem de manevi kayıp yaşadığını söyledi. 

ÖZÜRLERİ KABAHATLERİNDEN BÜYÜK

Öte yandan yetkililerin çözüm sunmadığını, özürlerinin ise kabahatlerinden büyük olduğunu kaydeden Orhan, “Benden özür dileyerek İBB’nin yayınladığı kitaplardan vermeyi teklif ettiler. Ben aynı zamanda şairim ve bu kitapları elbette biliyorum.” dedi.

"BURADAN YETKİLİLERE SESLENİYORUM"

Yetkililerden, kendisini tatmin eden bir açıklama beklediğinin de altını çizen Orhan, "Buradan yekililere sesleniyorum. Yarışma yenilensin, eserim unutuldu, Bu duruma bir el koysunlar. Eser neden yarışma dışı kalıyor. ?" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme